04 Ekim 2022 13:51
Son Güncellenme Tarihi: 04 Ekim 2022 14:21

Kılıçdaroğlu: Dezenformasyon yasası Saray'ın yolsuzlukları yazılmasın diye getirilmek isteniyor

Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında dezenformasyon yasasına tepki gösterdi: "Basın İlan Kurumu, basın infaz kurumuna dönüşmüştür. Evrensel Gazetesine tek bir ilan verilmeme kararı aldılar"

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yeni yasama dönemindeki ilk grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Meclis'e gelmesi beklenen sansür yasasına dair konuşan Kılıçdaroğlu, "Dezenformasyon yasasının amacı Saray'ın yolsuzlukları yazılmasın diye" dedi. Kılıçdaroğlu bugün grup toplantısında kendisine DNA testi yaptırma çağrısında bulunan Devlet Bahçeli'ye "Ama bir şartım var. Birlikte yapacağız, kimin ne olduğu ortaya çıksın" diye yanıt verdi.

CHP grup toplantısı 600 milletvekilini temsilen Türkiye’nin 81 ilinden gelen 600 gencin katılımı ile gerçekleşti. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Toplumu neden kavga eder hale getiriyor, neden ayrıştırıyorsunuz? Düşünce özgürlüğü varsa aklı kullanmak varsa, akıl yüce yaradanın bize bahşettiği en önemli unsur, akıl, yani düşünmek, yani bilime katkıda bulunmak, ezilen insanın yanında olmak yazı yazdı diye hapislere atılan insanların sesi olmak. En büyük gücüm bu ülkenin gençleri. 7.5 milyon gencimiz ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. 7.5 milyon gencin tarihsel bir sorumluluğu var. Ya bir dikta yönetimine kalıcılık sağlayacağız ya da bir dikta yönetimini demokratik yollarla sonlandıracağız. İkincide benimle beraber olmaya hazır mısınız?"

DEZENFORMASYON YASASINA TEPKİ

"Sesinizi kısmak isteyebilirler, onun hazırlıklarını yapıyorlar. Dezenformasyon yasası getirdiler. Geçen dönem CHP'liler direndiler ve geri çektirdiler. Şimdi yine getiriyorlar. Hukuk dediğimiz yapı içinde eğer bir haber yalan ise tekzip gönderebiliyorsunuz. Mahkemeden tekzip kararı almadan bile açıp telefonu gazeteci ile konuşabiliyorsunuz. Eğer hala yanlış haber yapılıyorsa, gerçek dışı haber yapılıyorsa tazminat davası açabiliyorsunuz. Ama bunla yetinmiyorlar. Sevgili gençler iki tür medya var. Bir, gazeteciliğin hakkını veren, eleştiren olarak olaylara bakan, gerçekleri topluma aktararan bir medya, özgürlükçü medya diyoruz. Burada görev yapanlar, gerçek anlamda birer gazeteci. Bu özgür medyada görev alan ve kalemini satmayan bütün gazetecilere selamlarımı saygılarımızı gönderiyoruz.

Kalemini, dolayısıyla iradesini satan gazetecilere gazetici denmez, havuz medyası denir. Havuz medyasının neler yaptığını, toplumu nasıl kutuplaştırdığını, beğenmediği kendilerini övmeyen insanları nasıl düşman ilan ettiklerini biliyoruz, yalanın her türlüsünü rahatlıkla bunlar yazabiliyorlar, söyleyebiliyorlar."

"Ellerinde büyük silahlar var, Basın İlan Kurumu, basın infaz kurumuna dönüşmüştür. 31 Ocak 2020 tarihinden bu yana Yeni Asya gazetesine tek bir ilan verilmiyor. Evrensel Gazetesine tek bir ilan verilmeme kararı aldılar."

"Sabah gazetesine bakın, Akşam bakın Şafak bakın, bir sürü gazeteleri var... Tirajlarına bakın bayide yok hepsinin tirajı 100 binin üzerinde.. Dünyanın parası aktarılıyor buraya, sizin ödediğiniz paralar aktarılıyor."

"Havuz medyası her kanaldan besleniyor. En büyük kaynağı 5'li çete. İkisinin varlık nedeni birbiri. Geliyor gelmekte olan beşli çeteyi bulacağız ve yakalayacağız bunları.. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi özgür medyayı susturmak için başka arayışlara giriyorlar"

"Dezenformasyon yasasını getirmelerinin temel amacı Saray'ın yolsuzlukları yazılmasın diye."

"10 MİLYON AVRO RÜŞVET DAĞITTILAR"

Hızlı tren yapılacaktı. İhalesi açıldı. Almanya'dan Siemens gelecekti. 10 milyon avro rüşvet dağıttılar. Buradaki mahkemede gizlilik kararı aldılar kimse öğrenmesin diye. Ama Siemens bir Alman firması ve Almanya'da da mahkeme var. O mahkemelerden öğreniyoruz. Aynen okuyorum: 'Siemens Türkiye'nin verdiği 10 milyon avronun şu şekilde dağıtıldığını söylüyor; yüzde 30 Türk devlet görevlilerine... Türk devlet görevlisi kimdir? Herhalde bay Kemal değildir. Yüzde 20 Kolin'e... Yani beşli çeteninin aktörlerinden birine. Yüzde 20 TCDD yetkililerine... Yüzde 20 Siemens ile Kolin'i buluşturan aracılara... yüzde 10'u Siemens Türkiye'nin yöneticilerine verdik' diyor. Şimdi bunlara tamamen yasak getirmek istiyorlar. Halk öğrenmesin istiyorlar. 

"Türkiye'nin bu hale gelmesi dış güçler yüzünden diyorlar. Dış güçler Türkiye'yi bu hale getirdiyse peki siz neredeydiniz? Siz demek ki Türkiye'yi yönetemiyorsunuz. Efendim son mermiyi de ekonomiye sıkmışlar. Demek mi bir mermi kalmış, şu akla bakar mısınız? Devleti yönetemediklerini itiraf ediyorlar."

"Şu anda ülkeyi yönetenler gayet açık halka yalan söylüyorlar."

"Onlar bizi zaman zaman tahrik ederek sokaklara inmemizi istiyorlar, cam çerçeve indirmek istiyorlar. Polisler üstümüze saldırmak istiyorlar. Çok dikkatli çok kararlı hep birlikte sandığı bekleyeceğiz ve Türkiye'nin kaderini değiştireğiz"

BAHÇELİ'YE DNA YANITI

"Sayın Bahçeli bugün demiş ki ey Kılıçdaroğlu DNA testi yaptır diye. Vallahi güzel bir öneri ama bir şartım var beraber DNA testi yapacağız. Kimin ne olduğu çıksın ortaya. Birlikte aynı laboratuvara gideceğiz test yaptıracağız." 

BAŞÖRTÜSÜ KANUN TEKLİFİ ÖNERİSİ

"Dün akşam bir video yayımladım. Çok önemli bir konu hakkında halkımıza seslendim. 'Saray beni iyi dinlesin; kadınların duygularını inançlarını istismar ettiğini yeter bugün kanun teklifimizi gazi meclisimize vereceğiz. Artık kanunu çıkaralım ve bu çağ dışı tartışma bitsin. Yüreği yeten peşimden gelsin. Göreceğiz kim samimi, kim samimi değil. Bu yaraları kapatmaya ant içtim. Omuz omuza yan yana yapacağız dostlarım" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Basın meslek örgütleri peşini bırakmıyor: Sansür yasasına karşı 10 örgütten 10 itiraz

SONRAKİ HABER

Termo Teknik’te işçi kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa