03 Ekim 2022 21:04

Kılıçdaroğlu başörtüsü üzerine kanun teklifi vereceklerini duyurdu: Bu hakkı yasal güvenceye alacağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsü üzerine kanun teklifi vereceklerini duyurdu, "Yarın itibariyle bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun twitter hesabından paylaştığı videodan ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM grup toplantısının ardından başörtüsü üzerine kanun teklifi vereceklerini duyurdu.

Kılıçdaroğlu saat 21'de Twitter hesabı üzerinden videolu bir mesaj yayımladı. Başörtüsü üzerine konuşan CHP lideri "Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Toplantısının hemen ardından başörtüsü üzerine kanun teklifi vereceklerini duyuran Kılıçdaroğlu, "Yarın itibariyle bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Özetle bu yol, yürek istiyor. Siyaseten büyük yürek istiyor. Türkiye'yi barıştırma yolu zor ve engebeli bir yol. Ve bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Bu yaralardan biri de başörtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Ama değişmeyi, öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı.

Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu, devlet ciddiyetiyle çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrensel hukuk ilkeleriyle uyum içinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız.

Yarın itibariyle bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi, grup toplantısından hemen sonra, TBMM'ye sunacağız. CHP Grubu, eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır.

Saray'ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak. Türkiye'nin yaralarını bir bir kapatma konusunda yol arkadaşlarım benimle. Türkiye'nin birçok kanayan yarasını kapatma konusunda da biz daha cesur olacağız. Bundan en ufak bir şüphem yok.

Ve sevgili halkım; bu zor ama zor olduğu kadar da hakiki olan yolculukta sizi de yanımda görmek istiyorum, iyi akşamlar..."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suruç Katliamında yaşamını yitirenler için Dersim'de "Düş yolcuları parkı" açıldı

SONRAKİ HABER

Seslendirme sanatçısı Kadir Özübek: Öğlen seslendirdiğim filmi akşam televizyonda izliyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...