29 Eylül 2022 20:36

Dilşah Ercan’ın ailesiyle birlikte 13 kişi serbest bırakıldı

Mersin'de mahkemeye sevk edilen Dilşah Ercan’ın ailesiyle birlikte 13 kişi serbest bırakıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Deniz Mahallesi'nde bulunan Tece Polisevi'ne 26 Eylül’de gerçekleştirilen bombalı ve silahlı saldırıda bir polis yaşamını yitirirken, bir polis yaralandı.

Saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eylemi gerçekleştirdiğini iddia ettiği Dilşah Ercan’ın Mersin’de bulunan aile evine 27 Eylül'de baskın yapıldı. Baskında Ercan’ın babası, annesi, 3 ağabeyi, 3 ablası ve eşlerinin de aralarında bulunduğu 22 gözaltına alındı.

MA'nın haberine göre 27 Eylül’den bu yana Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan aile bireylerine “Kızınız neredeydi?​” ve “En son ne zaman görüştünüz” diye sorulduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ercan’ın babası, annesi, 3 ağabeyi, 3 ablası ve eşlerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi ile eylemi yapanları olay yerine getiren taksi şoförü ve isimleri öğrenilemeyen 2 kişi Mersin Adliyesi'ne getirildi. Dilşah Ercan’ın ailesiyle birlikte 12 kişi savcılık ifadesi sonrası serbest bırakılırken, taksi şoförü adli kontrol şartıyla Mersin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şoför adli kontrol şartıyla hakimliğe sevk ederken, ailenin de bulunduğu 12 kişiyi serbest bıraktı. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şoför de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Mersin'in Mezitli ilçesinde 26 Eylül'de saat 22.42 civarında, polisevine yönelik bir saldırı gerçekleşmiş, saldırıda 1 polis yaşamını yitirmiş, 1'i polis 2 kişi ise yaralanmıştı. İçişleri Bakanlığı, saldırıyı gerçekleştiren 2 kadının polislerin açtığı ateşin ardından sırt çantalarındaki bombaları patlattığını açıklamıştı. Bakanlığın açıklamasında, saldırganların PKK'li olduğu ve bunlardan birinin "Zozan Tolan" kod adlı Dilşah Ercan olduğu bilgisine yer verilmişti. Eskiden Azadiya Welat'ın muhabirliğini yapan Dilşah Ercan'ın isminin CHP'nin yaklaşık 10 yıl önceki bir tutuklu gazeteci raporunda yer alması gündeme getirilmiş, iktidara yakın medya tarafından saldırı CHP ile ilişkilendirilmişti.

Silahlı ve bombalı saldırıyı PKK'nin askeri kanadı HPG üstlenmiş, açıklamada saldırıyı gerçekleştirenlerin kimlik bilgilerine yer verilmişti. Buna göre “Sara Tolhildan” kod adlı Şırnak doğumlu Dilara Ürper ile “Rûken Zelal” kod adlı Rojava Kamışlo doğumlu Emel Feremez Hisên'in saldırıyı gerçekleştirdiği, “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan'ın saldırıyı gerçekleştirenler arasında olmadığı kaydedilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Amedspor’a 156 bin TL para ve 2 maç seyircisiz oynama cezası

SONRAKİ HABER

Derik'te 170 öğrenci zehirlendi, 20 öğrenci tedavi altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa