12 Eylül 2022 17:49

"Kürdistan" dediği için CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek hakkında soruşturması başlatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Nevaf Bilek | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek hakkında "Diyarbakır, hakikaten Türkiye Kürdistanı'nda önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz" ifadelerini kullandığı için "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Başsavcılık, Nevaf Bilek'in 10 Eylül'de Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde gerçekleştirilen CHP'nin Olağanüstü İl Başkanlığı Kongresi'nde bir televizyon kanalına Kürtçe yaptığı açıklamada kullandığı ifadeleri inceledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, televizyon kanalına açıklamasında "Diyarbakır, hakikaten Türkiye Kürdistanı'nda önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz." ifadelerini kullanan Bilek hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise MYK toplantısına ilişkin açıklaması sırasında konunun sorulması üzerine, "CHP'nin görüşlerini Genel Başkanımız, Parti Sözcüsü ve grup başkan vekilleri açıklar. Bu çerçevede resmi görüşümüzü açıklıyorum, Diyarbakır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihi ve kadim bir şehridir. Diyarbakırlı kardeşlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurlu ve saygın vatandaşlarıdır" diye konuştu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Hazine tahvil ihalesinde 16,3 milyar lira borçlandı

SONRAKİ HABER

TÜİK çalışanı: Öz Büro-İş, kimi temsilcilere "huzur hakkı" adı altında ödeme yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...