12 Eylül 2022 15:29

Almanya'da yüksek enerji fiyatlarına karşı eylemler devam ediyor

Almanya'da geçtiğimiz hafta sonu halk enerji fiyatları ve artan pahalılılığa karşı sokağa çıktı, Nürnberg ve Erfurt'ta sokakları dolduran binlerce kişi tepkisini gösterdi

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Almanya'da hayat pahalılığına ve yüksek enerji fiyatlarına karşı eylemler geçtimiz hafta sonunda da devam etti. Cumartesi günü Nürnberg'de, pazar günü de Erfurt'ta eylemler yapıldı. Thüringen eyaletinin başkenti Erfurt'ta, “Bizimle değil” (Nicht mit uns) adlı inisiyatif itarafından çağrısı yapılan eyleme, düzenleyenlerin verdiği bilgiye göre 2 bin 500 kişi katıldı.

Eylemde bir konuşma yapan Alman Sendikalar Birliği (DGB) Hessen-Thüringen Bölge Başkanı Michael Rudolph, “Hükümetin bugüne kadar açıkladığı yardım paketleri hiçbir şekilde yeterli değil. Yardımlar orta sınıflara ulaşmadı. Zenginlerden daha fazla vergi alınması gerekiyor” dedi. Rudolph, eyleme katılımın hayat pahalılığına karşı güçlü bir mesaj olduğunu ifade etti. Sendikalar, çevre örgütleri ve antifaşist gruplar tarafından kurulan inisiyatifin gerçekleştirdiği eylemde Sol Partili Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow da boy gösterdi.

Eylem sırasında çok sayıda sendika ve parti bayrağı taşındı. Eyleme katılmak isteyen bir grup tanınmış sağcı ise kurulan insan zinciriyle engellendi.

Eylemciler, çarşamba günü yeniden bir araya gelme çağrısını yaparak gösteriye son verdiler.

NÜRNBERG'DE 500'DEN FAZLA İNSAN KATILDI

Bavyera eyaletinde bulunan Nürnberg'de cumartesi günü “Nicht allein” (Tek başına değil) adlı inisiyatif tarafından çağrısı yapılan eyleme ise 500'den fazla insan katıldı. “Ödenebilir temel gıda ve yakıt” sloganıyla düzenlenen ve çok sayıda örgüt ile sendikanın da destek verdiği eylem, merkezi tren istasyonu yakınındaki Willy-Brandt Meydanı'nda yapılan konuşmalarla başladı.

Birleşik Hizmet Sendikası (ver.di), Kiracılar Birliği ve Paritaetische Verband adına yapılan konuşmalarda, enerji fiyatlarına ve hayat pahalılığına karşı mücadele çağrısı yapıldı. DGB binası önünde kadar yapılan yürüyüşle biten eylemde, 1 Ekim'de yeniden ve daha güçlü bir şekilde sokağa çıkma çağrısı yapıldı. Eyleme Nürnberg DİDF de katıldı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mardin’de 16 yaşındaki çocuk, çalıştığı atölyede Veysi D’nin cinsel istismarına maruz bırakıldı

SONRAKİ HABER

Yalova'da doktor, hemşire ve güvenlik görevlisine saldıran hasta ve yakını serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...