07 Eylül 2022 23:58 Güncelleme: 08 Eylül 2022 16:24

İzmir’de Tarkan konserinin yapılacağı etkinlik alanında platform çöktü, konser Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak

İzmir’de 9 Eylül etkinlikleri kapsamında Tarkan'ın konser vereceği alanda hazırlanan dev platform çöktü, 1 işçi yaralandı. Tarkan konseri Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir'in 9 Eylül Kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı yakınlarında Kordonboyu'na hazırlanan dev platform çöktü. Anadolu Ajansında yer alan habere göre olay anında kaçarak uzaklaşmaya çalışan işçilerden biri yaralandı. Yaralanan işçi, Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Alanda incelemelerin tamamlanmasının ardından enkazın kaldırılacağı belirtildi.

Cumhuriyet Meydanı yakınında kurulan dev sahne için ekipler, çalışmalarını sürdürürken, gece 23.00 sıralarında platform henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve kurtarma ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmada, enkaz altında kimsenin olmadığı tespit edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada, "Tarkan'ın sahne alacağı konser alanında yaşanan kaza için çok üzgünüz. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmaması ile teselli buluyoruz. Konserle ilgili tekrar bilgilendirme yapacağız" dedi.

TARKAN'DAN MESAJ

Tarkan olayın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Tarkan paylaşımında "İzmir’e giderken sahnemin yıkıldığı haberini aldım. Çok üzüldüm ama can kaybı ve yaralı olmamasına çok sevindim. Emek veren herkesin ve ekip arkadaşlarımın iyi olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Herkese çok geçmiş olsun. Bu arada ben yoldayım. İzmir’e gidiyorum. Bu konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız." ifadelerini kullandı.

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, vinçlerle sahnenin daha fazla çökmesinin önüne geçildi. Platformu kuran ekip ve itfaiye ekiplerince havanın aydınlanmasıyla bölgede incelemeler yapıldı. Olayla ilgili polisin de soruşturma başlattığı öğrenildi.

60 TONLUK ÇELİK PLATFORM KALDIRILIYOR

Yapılan değerlendirmelerin ardından yaklaşık 60 ton ağırlığındaki çöken sahnenin kaldırılmasına karar verildi. 6 vinçle desteklenen sahnenin söküm işlemi başlatıldı. Sahnenin kontrollü olarak kaldırılabilmesi için önce brandaların söküleceği, ardından yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki LED’lerin taşınacağı bildirildi. Platform arkasındaki 3 dev jeneratör ise çalışma alanını genişletmek ve güvenlik amacıyla bölgeden kaldırıldı.

TARKAN GÜNDOĞDU MEYDANI'NDA SAHNEYE ÇIKACAK

Öte yandan 9 Eylül etkinlikleri kapsamında Tarkan'ın vereceği konser için yeni yer belli oldu. Tarkan, sevenleriyle Gündoğdu Meydanı'nda buluşacağını sosyal medya hesabından duyurdu. Twitter sayfasından paylaşım yapan Tarkan, "Güzel İzmir, yarın akşam Gündoğdu Meydanı'na hepinizi bekliyorum. Nazarımız da çıktığına göre İzmir'in kurtuluşunun 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Tarkan'ın paylaşımı üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda, "Büyük bir özenle sahneyi kuran ve beklenmedik bir kazayla karşılaşan ekibinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tarihe geçecek kutlama için hazırız" ifadelerine yer verdi. Ardından bir paylaşım daha yapan Başkan Soyer, "Zafer coşkumuz engel tanımaz. Megastar Tarkan konseri, Gündoğdu Meydanı'nda, Türkiye tarihinin en görkemli sahnesinde olacak. Tüm Türkiye'yi yarın akşam ikinci yüzyılın başlangıcına tanıklık etmeye davet ediyorum" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Reklam