01 Eylül 2022 22:40

Rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Cumhurbaşkanı danışmanı Serkan Taranoğlu görevden alındı

Sedat Peker'in rüşvet ifşalarında ismi geçen Serkan Taranoğlu, Cumhurbaşkanı danışmanlık görevinden alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yolsuzluk iddialarında adı geçen danışmanı Serkan Taranoğlu'nu görevden aldı.

ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg'ten Fırat Kozok'un aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görevden alma kararını, AKP MYK toplantısında üyelerle paylaştı. Kozok, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serkan Taranoğlu’nu görevden aldığını partisinin bu akşamki MYK toplantısında üyelere açıkladı" ifadelerini kullandı.

BBC Türkçe'ye konuşan bir AKP Merkez Yürütme Kurulu üyesi, Erdoğan'ın danışmanı Serkan Taranoğlu'nu görevden aldığını söylediğini teyit etti.

Peker'in iddialarında adı geçen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca da geçtiğimiz günlerde istifa etmişti.

PEKER NE DEMİŞTİ?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kardeşi ve AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı'nın yolsuzluk yaptığını, görevi kötüye kullandığını ve rüşvet istediğini iddia etmişti. Peker, Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den 12 milyon lira rüşvet istediğini öne sürmüş, Sineren ve Taranoğlu'na ait olduğunu belirttiği mesajlaşmaları paylaşmıştı. Sineren de Peker'in iddialarının doğru olduğunu, kendisinden rüşvet istendiğini söylemişti.

Peker, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Serkan Taranoğlu’nun "Demir Yumruk" operasyonunda tutuklanan Hüseyin Eryılmaz’la Ankara’da bir AVM’de buluşup "devletten çaldıklarını bölüştüklerini" iddia etmişti. Peker, "Sn. Cumhurbaşkanının Danışmanı Serkan Taranoğlu senin hiç şansın yok. Seçim öncesi çekeceğim videolarda anlatacağım SPK yolsuzlukları ile ilgili rüşvet amaçlı Whatsapp yazışmaların da elimde" demişti. 

Taranoğlu'nun, Mine Tozlu Sineren ve eşinden acilen 200 bin lira istediğini söyleyen Peker, "Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki güç, kardeşi Erzurum Milletvekili olan Zehra Taşkesenlioğlu değildir, onun arkasındaki güç eski Enerji Bakanımız Berat Albayrak'ın abisi Turkuaz Medyanın başındaki Serhat Albayrak'tır" iddiasında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

EFEST, 6-7-8 Eylül tarihlerinde başlıyor

SONRAKİ HABER

İstanbul Boğazı'nda karaya oturan gemi kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa