31 Ağustos 2022 14:30

Sözleşmeli öğretmen atamaları 1 Eylül’de yapılacak

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sözleşmeli öğretmen atamalarının 1 Eylül’de yapılacağını açıkladı.

Arşiv  | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sözleşmeli öğretmen atamalarının 1 Eylül’de yapılacağını açıkladı.

Gürer, kendisine ulaşan bir öğretmen adayının 2021’den beri atama beklediğini aktarıp "Öğretmen adayı şubat ayında ek atama yapılacağı söylendiğini, yüksek puan almış ve sıralaması iyi olan biri olarak tekrar sınava hazırlanmadığını belirtiyor. 81 puana ve 592 sıralamaya sahip biri olarak ek atamada kesin atanacağını düşündüğünü, 15 bin kişilik atamada 804 kontenjan verilen PDR’ye 20 bin kişilik atamada 5 binin üzerinde açık varken 467 kontenjan verilmesi nedeniyle mağdur olduklarını ifade ediyor” diye konuştu.

Gürer, önergesinde, "220 net yaptığı halde atanamayan öğretmen adayı ve benzer durumda bulunanların mağduriyetlerinin giderilmesi için bir çalışma düşünülmekte midir” diye sordu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI

Gürer’in soru önergesine yanıt veren Bakan Mahmut Özer, eğitim kuramlarına 1 Eylül 2022 tarihinde sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Özer, sözleşmeli öğretmen atamalarının KPSS puanı ve mülakata göre yapıldığını da ekledi.

TÜM ÖĞRETMENLER KADROLU OLMALI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binlerce öğretmenin atama beklediğini ve öğretmenler sözleşmeli, kadrolu, geçici, vekil, ücretli gibi tanımlamalarla görevlendirildiğini belirterek "Tüm öğretmenler kadrolu olmalı" dedi.

Gürer, “Öğretmenleri ayrıştırmak değil hak ettiği ücreti öğretmene vermek gereklidir. Ayrıca atama sayıları beklentileri karşılamalıdır” diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Görgü tanıkları bekçinin sokaktaki köpeği bacağından vurduğunu anlattı

SONRAKİ HABER

Kırtasiye masrafı yükseldi | İlkokul masrafı yüzde 194, lise masrafı yüzde 198 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa