26 Ağustos 2022 00:49

Edremit kitap fuarında konuşma yapan siyasetçilere soruşturma

Edremit'teki bir kitap fuarında yaptıkları konuşmalarından dolayı CHP'li üç isimin yanı sıra TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile gazeteci yazar Yavuz Selim Demirağ hakkında soruşturma açıldı.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/AA

Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 5'incisi düzenlenen kitap fuarında yaptıkları konuşmalardan dolayı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş ile TİP Genel Başkanı Erkan Baş hakkında soruşturma başlatıldı.

Konuşmacıların AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında kullandığı ifadeler için Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Edremit Belediyesince 13-21 Ağustos tarihleri arasında yapılan fuar boyunca düzenlenen panellerde konuşmacı olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve aşağılama" suçlamalarıyla Edremit Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldı.

AKP Edremit İlçe Başkanlığı da konuşmacılar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

SOYLU İÇİN 'YARGILANACAK' DEMİŞTİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Beşli Çete Kimlerden Oluşuyor?" başlıklı panelde konuştu. Birçok bakanın, milletvekilinin yargılanacağını söyleyen Başarır'ın, "Ama bir kişi özel yargılanacaktır. O Süleyman Soylu olayı başlıyor. Ona af yok. Ona asla af yok bunu bilin" ifadeleri 'hakaret' olarak değerlendirildi.

"Demokrasi İçin Birlik Mümkün mü?" konulu panele katılan eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de kendisini dinleyenlere birlik çağrısında bulunarak, "Faşizme karşı birleşmeyenler faşizmin zindanlarında buluşurlar. Eğer 21 yıldan bu yana bir AKP iktidarı başta ise Tayyip gibi lider baştaysa hepimiz hep birlikte kendimizi sorgulamamız gerekiyor" diye konuştu. Tüm'ün bu ifadelerine de 'Cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması yöneltildi.

Öte yandan, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile gazeteci yazar Yavuz Selim Demirağ hakkında da fuardaki panellerde yaptıkları konuşmalardan dolayı "Cumhurbaşkanına hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve aşağılama" suçlamalarıyla ilçe başsavcılığınca resen soruşturma başlatıldığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şenyaşar ailesi polislere geri adım attırdı

SONRAKİ HABER

Evde sağlık ve bakım işçilerinin direnişi olumlu sonuç aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...