14 Ağustos 2022 19:12

Bozcaada Tiyatro Festivali 1 Eylül’de başlıyor

Bozcaada Tiyatro Festivali, 1-4 Eylül tarihleri arasında Bozcaada Ayazma Manastırı’nda gerçekleşecek. Festivalde tiyatro oyunları, konserler ve atölyeler sanatseverlerle buluşacak.

Bozcaada Tiyatro Festivali afişi

Paylaş

Bozcaada Tiyatro Festivali Lemur Company ve K Bozcaada ortaklığında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek. Festival, 1-4 Eylül tarihleri arasında Bozcaada Ayazma Manastırı’nda katılımcıları ağırlayacak. 4 güne yayılan festivalde tiyatro oyunları, konserler ve atölyeler sanatseverlerle buluşacak.

Talimhane Tiyatrosu’nun “Harika Şeyler Listesi”, BAM İstanbul’un “Istırap Korosu”, Tiyatro.İN’in “Akciğer”, Fiziksel Tiyatro Araştırmaları’nın “Kalabalık Duası” ve “Şatonun Altında”; Versus Tiyatro’nun “Kreutzer Sonat”; Kadıköy Emek Tiyatrosu’nun “Sanki Hiç Unutmayacakmış Gibi”; Kadıköy Boa Sahne’nin “‘İstifra’ Çıkrıkçılar Yokuşu”; Tiyatro Gülgeç’in “Öfkenin Yakın Geçmişi” ve Mustafa Kırantepe’nin tek kişilik oyunu “Bir Alzheimer’ın Anıları” festivalde sahnelenecek.

Festival kapsamında minik tiyatro severler de unutulmadı. Zoran Drvenkar’ın Çocuk Edebiyatı Ödülü’ne layık görülen “Soğuktan Korkmayan Tek Kuş” Tiyatro Gülgeç tarafından 7’den 70’e herkesin izleyebileceği bir kukla tiyatrosu olarak minik festival katılımcılarıyla buluşacak. Lemur Company & Tiyatro Gülgeç ortak prodüksiyonu olarak hayata geçirilen kuklalı-müzikli çocuk oyunu “Pırt”, çocuklara vücutlarında gerçekleşen fizyolojik bir olayı masalın ve kuklaların gücüyle anlatmaya hazırlanıyor.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Bozcaada Tiyatro Festivali boyunca katılımcılar tiyatro profesyonelleri tarafından verilecek atölyeler ile tiyatroya ait farklı alanlara yönelik pek çok ufuk açıcı bilgiyle de buluşma imkânına erişecek. Bam İstanbul’un kurucusu Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yürütücülüğünde “Yazı Masasında 2 Gün”, Fiziksel Tiyatro Araştırmaları’nın kurucuların Güray Dinçol yürütücülüğünde “Anlatıda Fiziksel Olan”, Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi’nde öğrenim gören Kayhan Berkin yürütücülüğünde “Tiyatro Metni Olmayan Bir Malzemeyi Sahneye Uyarlamak”, performans sanatçısı ve eğitmen Dicle Doğan yürütücülüğünde “Hareket ve Doğaçlama” ve İBB Şehir Tiyatrolarında hâlen oyunculuk ve yönetmenlik çalışmalarına devam eden Engin Alkan yürütücülüğünde “Sahnenin Yatay Hiyerarşi Ekseninde Oyuncunun Yaratım Süreçleri” atölyeleri festival boyunca katılımcıları ağırlayacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İlaçlama yapılan pamuk tarlasına çalışmaya gönderilen ve zehirlenen 20 işçi hastaneden taburcu edildi

SONRAKİ HABER

Mardin’de adalet nöbeti: Ölümler aydınlatılsın, hasta mahpuslar serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...