09 Ağustos 2022 10:24
Son Güncellenme Tarihi: 09 Ağustos 2022 19:02

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a yönelik saldırıyla ilgili 4 kişi tutuklandı

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a yönelik saldırıyla ilgili gözaltına alınan 9 kişiden 4'ü 'basit yaralama' suçundan tutuklandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a yönelik saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri saldırıyı, Sarıtaş ile husumeti bulunduğu iddia edilen Alevi Derneği Kurulu üyesi N.D'nin azmettirdiğini öne sürdü. Adliyeye getirilen 9 kişiden 4’ü "Basit yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kartal Cemevi personeli Yunus Altun, bir motor üzerindeki iki kişinin adres sorma bahanesiyle Sarıtaş’ın aracına yanaştıklarını ve sonrasında saldırdıklarını söylemişti.

Sarıtaş da saldırıya uğradığı anı anlatmış ve "Motosikletli karşı yönden geldi. Süratim yavaştı. Motosikletli önüme kırdı. Bende durmak zorunda kaldım. Bana bir şey soracaklar zannettim. 2 kişilerdi. Öndeki kasklı, arkadaki kapüşonlu ve maskeliydi. Arkadaki indi yanıma geldi. '15 numara neresi' diye sordular. Ben de geride kaldığını söyledim. Camım yarıya kadar açıktı. Sonra bana hakaret, küfür ederek yumruk atmaya başladı. Kapıyı açmaya çalıştı. Sonra bir arbede yaşandı. 3-4 dakika sürdü. Ben kendimi yan koltuğa atarak ayaklarımla kendimi savunmaya çalıştım. Bana sürekli yumruk atarak darbediyordu. Yaralandım. Araç durunca bir süre daha kargaşa devam etti. Aracın kornasına sürekli basılı tuttum. O sırada motosikletten inmeyen kişinin yanına giderek motora binip gittiler. Matem günlerimizde bu tür olaylar hoş olmuyor. Bizim birliğimizi dirliğimizi zedelemeye çalışan sağduyuyla bu tür insanlara fırsat vermeyeceğiz” demişti.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, konuyla ilgili başlatılan incelemede olayı gerçekleştiren kişilerin S.G.(36) ile A.Y. (30) olduğu tespit edildi. A.Y.'yi yakalayarak gözaltına alan polis, şüphelinin ifadesine başvurdu. A.Y.'nin verdiği ifadenin ardından incelemesini derinleştiren polis, saldırıyı Sarıtaş'la aynı derneğe üye olan ve Sarıtaş ile husumeti bulunduğu iddia edilen N.D.'nin azmettirdiğini öne sürdü. N.D'nin, Sarıtaş'a saldırı düzenlenmesi için M.D'den (41) yardım istediği iddia edildi. Polis ekipleri, incelemenin ardından N.D. ile birlikte yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen M.D., M. F., B.S. (35), B.E. (32), E.Y. (36), S.A. (36) ve R.O.İ.'yi (39) gözaltına aldı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınanlar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılık 4 kişiyi tutuklama, 5 kişiyi ise adli kontrol uygulanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, A.Y., M.D., M.F. ve N.D’nin "Basit yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi. Diğer 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırı, Kartal Cemevi'nde düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bozkurt'taki sel felaketinde Valilik, DSİ görevlileri hakkında soruşturma izni vermedi

SONRAKİ HABER

Konya kart batağında, Hakkari bankaların takibine düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...