08 Ağustos 2022 14:54
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ağustos 2022 23:20

Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret etti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret etti. Cemevi'ne bağlı dernek yönetimi, ziyaretin bilgileri dışında gerçekleştiğini belirterek vakıf başkanını protesto etti.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret etti.

Erdoğan, burada muharrem ayı iftarına katıldı.

Programda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yer aldı.

CEMEVİ YÖNETİM KURULU: ZİYARET HAKKINDA BİLGİMİZ YOK

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın ziyaret edeceği Hüseyin Gazi Cemevi’nin bağlı olduğu Hüseyin Gazi Derneği Yönetim Kurulu, ziyaretin bilgileri dışında olduğunu belirterek, “Dergâhımızı siyaset oyununa alet eden Vakıf Başkanı’nı protesto ettiğimizi kamuoyuna duyururuz” açıklaması yapmıştı.

Hüseyin Gazi Derneği Yönetim Kurulu, söz konusu ziyarete ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, “Bu ziyaretin bilgimiz dışında gerçekleştiğini ve bireysel kararla dergâhımızı siyaset oyununa alet eden Vakıf Başkanı’nı protesto ettiğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” diye belirtti.

Açıklamada, “Biz Yönetim Kurulu olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarında ilk defa gerçekleştirdiği Cemevi ziyareti sırasında orada olabilseydik, kendisine şu sorunlarımızı ve taleplerimizi yüz yüze dile getirecektik” denilerek, şunlar sıralandı:

  • Yargı kararlarına uyularak inanç ve ibadetlerimizi yerine getirdiğimiz cemevlerinin ibadethane statüsü ve diğer ibadethanelere uygulanan kamusal ayrıcalıklar tanınmalı
  • AİHM kararları doğrultusunda zorunlu din dersleri uygulamasına son verilmeli
  • Alevi-Bektaşi köylerine maddi manevi cebirle cami yapılması uygulamasına son verilmeli ve imamlar geri çekilmeli
  • Devletçe el konulmuş bulunan Alevi-Bektaşi dergâhları ve inanç merkezleri Alevi-Bektaşi toplumuna devredilmeli
  • Madımak Oteli ‘utanç müzesi’ olmalı
  • Kamuda işe alımlarda ve görevde yükselmede ayrımcılığa son verilmelidir.

"VAKIF BAŞKANINI PROTESTO EDİYORUZ"

Açıklama, “İstanbul Sözleşmesi’nden çıkabilecek kadar gücü elinde bulunduran tek kişilik hükümetin, yukarda açık olarak yazdığımız talepleri yerine getirebilmesi için bir A4 kâğıdına Cumhurbaşkanı Kararnamesi veya Kararı olarak bu kararları yazdırıp imzalaması yeterlidir. Bu ziyaretin bilgimiz dışında gerçekleştiğini ve bireysel kararla Dergâhımızı siyaset oyununa alet eden Vakıf Başkanı’nı protesto ettiğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” ifadeleriyle sonlandırıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de 2 yılda çoğunluğu siyah 650 çocuk çıplak aramaya maruz kaldı

SONRAKİ HABER

KPSS anketi: AKP’liler de "adam kayırma" arttı görüşünde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...