04 Ağustos 2022 12:00

Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden kişi şimdi de gazetecileri tehdit ediyor

TGC, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit eden kişinin gazeteci Zafer Arapkirli ve Ayşenur Arslan’ı da tehdit ettiğini belirterek işlem yapması gerekenlerin seyrettiğini söyledi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) logosu

Paylaş

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un kapısına dana dili koyarak tehdit eden ve kendisini Op. Dr. Mustafa Yücel olarak tanıtan kişi şimdi de Zafer Arapkirli, Ayşenur Arslan ve Şebnem Korur Fincancı'yı tehdit etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) bir açıklama yayımlayarak “Gazeteciler yine tehdit ediliyor, işlem yapması gerekenler seyrediyor.” dedi. Bu arada Mustafa Yücel, Cumhurbaşkanı danışmanı Ayhan Oğan’la çekildiği fotoğrafı yayımlayarak Beştepe’de misafir edildiğini söyledi.

AYŞENUR ARSLAN, ZAFER ARAPKİRLİ, ŞEBNEM KORUR FİNCANCI

Aşı karşıtlarının hedefi haline gelen Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden Op. Dr. Mustafa Yücel sosyal medya hesabından tehditlerine devam etti. Yücel, KRT Programcısı Gazeteci Zafer Arapkirli, Halk TV'de Medya Mahallesi programını hazırlayıp sunan Ayşenur Arslan ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın fotoğraflarını paylaşarak tehditlerini sürdürdü.

Yücel, Arapkirli hakkında “Ne kadar Erdoğan ve İslam düşmanı varsa hepsi şu anda İblisin etrafında toplanmışlar... 28 ŞUBAT sevdalıları, Sabetayın zürriyeti, İzmir'e çıkan yunan artıkları... İslam’a, Devlete, Müslüman devlete kuduz köpekler gibi salyalarınız akıyor... Acıyorum size...” ifadelerini kullanırken; Fincancı için “TTB'nin PKK sevdalısı başındaki HDP'li ŞEBOSU sen bu rüyayla yat yat kalk... PKK yı inlerinde leş eden Türk devletine, Cumhurbaşkanımıza selam duracaksın!” paylaşımında bulundu.

Yücel, Ayşenur Arslan’ı ise “Bu kadını nasıl bilirsiniz desem... Erdoğana düşman, İslam ile kavgalı, Azılı laik, Selanik tayfasının, Kaftancıoğlu’nun manevi ablası... 2023 seçimini bekleyin...” sözleriyle tehdit etti. Arslan, Yücel'in tehditleri üzerine suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

YÜCEL, AYDIN’I DAVA EDECEĞİNİ SÖYLEDİ

Doktorları ve gazetecileri tehdit eden Yücel, Halk TV’deki Kayda Geçsin programını hazırlayıp sunan Şule Aydın’ın “Potansiyel bu katil serbest ve ardından bu mesajı paylaşıyor. Yok mu söyleyecek sözünüz? Yarım bıraktığını tamamlaması için mi bekliyorsunuz?​” paylaşımı üzerine özel mesaj attı.

Gazeteci Aydın, Yücel’in attığı mesajı paylaştı. Yücel, Aydın’a “Seni de dava edeceklerim listesine alıyorum. Mahkemede görüşürüz” dedi.

Aydın, bu mesajı “Esin hocayı ölümle tehdit ediyor ardından serbest bırakılıyor; ‘Dil söğüş yiyorum, devlet kimi tutuklayacağını bilir’ diyecek kadar rahat, şimdi gelmiş ‘seni dava edeceğim’ diyor, sakın geç kalma! Potansiyel bir katilsin ve tutuklandığını mutlaka göreceğiz” notuyla paylaştı.

"ACİL ADIMLAR ATILMASINI BEKLİYORUZ"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, üyeleri Zafer Arapkirli ve Ayşenur Arslan’ı tehdit eden kişiyle ilgili açıklama yaptı.

“Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu zor dönemde gazetecilerin mesleklerini yapmaları sözlü ve fiziksel saldırılarla, tehditlerle engellenmeye çalışılmakta, saldırganlar cezasızlıkla ödüllendirilmektedir.” diyen TGC açıklamasına şöyle devam etti:

“Son olarak Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’u tehdit eden, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan, kendini Op. Dr. Mustafa Yücel olarak tanıtan kişi şimdi de meslektaşlarımızı tehdit etmeye başlamıştır.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyelerimiz KRT programcısı Zafer Arapkirli ile Halk TV programcısı Ayşenur Arslan’ı ölümle tehdit eden ve hedef gösteren Mustafa Yücel ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz.

Meslektaşlarımıza gelecek her türlü zarardan, bu tehdit ve hedef göstermelerle ilgili işlem yapmayan ve önlem almayanların sorumlu olacağını kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Türkiye'de demokrasinin gereklerine uyulmak isteniyorsa halkın doğru ve yansız haber alma hakkına ve basın özgürlüğüne sahip çıkılması gereklidir. Bu anlayışla, iktidardan gazetecilere yönelik tehditleri ortadan kaldıracak acil adımlar atmasını bekliyoruz.”

SERBEST BIRAKIP DEVLET KATINDA AĞIRLADILAR!

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u ölümle tehdit ettiği için gözaltına alınıp serbest bırakılan aşı karşıtı Mustafa Yücel, devlet katında ağırlandı. Tehditlerine devam eden Yücel, sosyal medya hesabından (@OprdrM) yayınladığı fotoğraflarla Beştepe’de misafir edildiğini söyledi. Yücel, Cumhurbaşkanı danışmanı Ayhan Oğan’la Beştepe’de çekildiği fotoğrafı yayınlayarak şu notu yazdı: “Bugün Beştepedeki misafirperverlikleri sebebiyle yüce devletimizin tüm devlet otoritesine ve büyüklerime teşekkür ve saygılarımla...” Paylaşımda, Yücel’in Oğan’a sunduğu plaket te yer aldı.

 

 

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

“Kahramanmaraş’ın bulunduğu segmentte her an 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem olabilir”

SONRAKİ HABER

AKP'li Meclis üyesinin kaçak su kullandığına dair haberlere erişim engeli getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...