03 Ağustos 2022 04:49

23. Bahadın şenliği ‘Eşitlik, özgürlük, adalet için üretim’ temasıyla yapılacak

23. Bahadın Kültür Şenliği, bu yıl 1-7 Ağustos tarihleri arasında “Eşitlik, Özgürlük, Adalet İçin Üretim” temasıyla gerçekleşecek.

Görseller: Bahadın Şenlik Komitesi

Paylaş

Pandemi nedeniyle ara verilen ve bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek olan Bahadın Kültür Şenliği, "Eşitlik, özgürlük, adalet için üretim" temasıyla 1-7 Ağustos tarihleri arasında Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde yapılacak.

Yozgat ve çevresinin en büyük kültür şenliklerinden biri olan şenliğe bu yıl; Mustafa Özarslan, Arzu Şahin, Ali Asker, Grup Abdal gibi ünlü sanatçıların yanı sıra halk ozanları, yerel sanatçılar konserlerle; akademisyen, yazar ve şairler ise panel, forumlarla halkla buluşacak. Şenlikte “Eşitlik, özgürlük, adalet için üretim” temalı etkinliklerin yanı sıra çocuklar için de değişik dallarda eğitici atölyeler ve çocuk şenlikleri yapılacak.

EDEBİYAT ÖDÜLLERİ VERİLİYOR

Şenlikte, köy enstitülü ilk öğretmenlerden Arif Baş’ın anısına ailesi tarafından 2017 yılından bu yana ulusal düzeyde edebiyat ödülleri veriliyor. Öykü, şiir, çocuk şiiri gibi dallarda verilen ödüller, şenlikte düzenlenen törenle sahiplerine veriliyor. Bu yıl çocuk şiiri dalında Şair Yazar Salih Mercanoğlu "Günaydınlar Kitabı" adlı eseriyle ödüle layık görüldü. Mercanoğlu’na ödülü şenlikte düzenlenecek törenle takdim edilecek.

BAHADIN RESİM ÇALIŞTAYI SERGİSİ

Bu yıl şenlik kapsamında, ülkenin değişik yerlerinden gelen ressamlarla resim çalıştayı yapılacak. Çalıştay sonrası ise katılımcıların yaptığı resimler sergilenecek.  

EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK, ADALET İÇİN ÜRETİM

Şenliğinin her kademesini belediye, dernek ve halk inisiyatifleriyle Bahadınlılar, şenliğe yoğun bir katılım bekliyor. Şenliğe eşitliğe, adalete ve özgürlüğe susamış herkesi beklediklerini söyleyen düzenleyiciler, katılımcılardan şenlik boyunca pandemi kurallarına özen göstermelerini istiyor.

"BİZDE İNSAN VARDIR, KADIN MI ERKEK Mİ SORULMAZ"

Bahadın Şenlik Komitesi yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “1-7 Ağustos tarihleri arasında Bahadın'da gerçekleştireceğimiz 23. Bahadın Uluslararası Kültür Şenliğimize siz tüm değerli dostlarımızı aramızda görmekten onur duyarız. Bizde insan vardır, kadın mı erkek mi sorulmaz. Gelin birlikte tartışalım, birlikte paneller yapalım, birlikte resimler çizip uçurtmalar uçuralım. Birlikte eğlenip, birlikte şarkılar, türküler söyleyelim, halaylar çekelim.”  (Yozgat/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD'nin Kentucky eyaletindeki sellerde ölenlerin sayısı 37'ye çıktı

SONRAKİ HABER

ODTÜ matematik öğrencileri: Mezuniyet Devrim Stadyumu'nda yapılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...