22 Temmuz 2022 18:20 Güncelleme: 22 Temmuz 2022 23:28

Somalı işçiler çadır nöbetine başladı: Özelleştirmeye izin vermeyeceğiz

Eynez ocağının bir bölümünün Yeni Anadolu şirketine devrine karşı işçiler eylemlerini sürdürüyor. Ankara'ya yürürken jandarma tarafından önü kesilen işçilerin bekleyişi devam ediyor.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Soma'da Türkiye Kömür İşletmelerine (TKİ) bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesindeki Eynez açık ocağının bir bölümünün Yeni Anadolu şirketine devrine karşı işçiler eylemlerini sürdürüyor. Ankara’ya doğru yürüyüşe başlayan işçilerin önü jandarma tarafından Kırkağaç’ta kesildi.

İşçiler Kırkağaç'ta basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Manisa Emek, Demokrasi ve Barış Platformunu temsilen SES Manisa Şubesi Eş Başkanı Figen Pehlivan, CHP il yöneticisi Bektaş Kılıç, Gıda-İş Sendikası yöneticisi Hasan Çavdar ve Emek Partisi Şehzadeler ilçe yöneticisi Nihat Eryiğit de destek verdi.

İşçiler açıklama sırasında sık sık "Birleşe birleşe kazanacağız", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

"AYNI HAKLILIKLA DİRENİŞTESİNİZ"

SES Manisa Şubesi Eş Başkanı Figen Pehlivan, konuşmasında, "Bir sağlık emekçisi olarak biliyorum ki işçi sınıfı kazanırsa ben de kazanmış olacağım. Ben nasıl haftalar önce direnişte, sokakta, grevdeysem, siz de aynı haklılıkla direniştesiniz. Sizinle birlikte olmaya devam edeceğiz. Sömürenler, yönetenler aynı sizler gibi davrandılar bize de. Özelleştirmeyi bize getirdiler önce. Şimdi Türkiye'nin pek çok kamu kurumuna yaptılar. Buna karşı birleşe birleşe kazanacağımızı biliyoruz. Yaşasın onurlu direnişiniz" dedi.

"ÖZELLEŞTİRMEYE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Türkiye Maden-İş Sendikası Soma Şubesi Başkan Yardımcısı Selçuk Metin de "Soma kaza istemiyor, Soma dışlanmak istemiyor. Soma yeraltı yerüstü işçileri olarak el ele üretmek istiyor. Soma yatırım istiyor. Soma, işçi sağlığına ve güvenliğine uyulsun istiyor. Bu istediklerimiz çok değil" dedi.

"Eynez bölgesinden üç buçuk milyon ton kaliteli kömür, özel sektöre bir gecede verildi. Yetkililere sesleniyorum, bu özelleştirmeleri durdurun" diyerek konuşmasını sürdüren Metin, kamuoyundan da destek beklediklerini söyledi.

Metin, "Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Özelleştirmeye asla izin vermeyeceğiz" dedi.

İŞÇİLER ÇADIR KURARAK NÖBETE BAŞLADI

Bekleyişlerini Kırkağaç yakınındaki Çam mesire alanı mevkisinde sürdüren işçiler, çadır kurarak nöbete başladı.

Özelleştirmenin iptalini isteyen maden işçileri, kararlı olduklarını vurguladı. (Manisa/EVRENSEL)

Reklam