22 Temmuz 2022 16:04

Cem Adrian, Dersim'de konseri yasaklanan gruplar için söyledi: Bu da gelir, bu da geçer

Dersim Ovacık'ta düzenlenen festivalde sahne alan Cem Adrian, konserleri hatta kente girişleri yasaklanan gruplar için "Bu da gelir, bu da geçer" türküsünü söyledi.

Cem Adrian | Fotoğraf (arşiv): 35milimetre/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Dersim merkezde düzenlenmesi planlanan 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin tertip komitesi tarafından iptal edilmesinin ardından bu kararı doğru bulmadıklarını açıklayan CHP'li Ovacık, Hozat ve Pertek belediyelerinin festivalleri başladı.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Ovacık'taki festivalin ilk gününde Ahmet Aslan, Cem Adrian ve yerel sanatçılar konser verdi. Grup Munzur ve Pınar Aydınlar ise programda yer almalarına rağmen konser yasaklarına tepki göstererek sahne almadı. CHP'li vekiller Orhan Sarıbal, Polat Şaroğlu ve Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül yaptıkları konuşmalarda yasaklara tepki gösterdi.

"DÜNYADA YASAKLANACAK SON ŞEY MÜZİK OLMALI"

Cem Adrian, önce konserleri, ardından Dersim'e girişleri yasaklanan Grup Yorum ile Grup İsyan Ateşi'ne "Bu da gelir bu da geçer" nakaratını vurgulayarak "Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım" türküsünü armağan etti.

Dersim'e davet edilmenin, Munzur'un kenarında konser vermenin çok güzel olduğunu söyleyen Adrian, "Munzur temiz ve özgür akmalı" mesajı verdi. Yasaklardan nefret ettiğini belirten Cem Adrian, "Dünyada yasaklanacak son şey müzik olmalı" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adanalı kadınlar: Kabul ettirene kadar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz

SONRAKİ HABER

İşçi grevleri artıyor: Daha ilerisi için mücadele!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...