17 Temmuz 2022 15:20

Panama'da hayat pahalılığı protestoları sürüyor

Panama’da yakıt ve gıda fiyatlarının yüksekliğine karşı eylemler sürüyor.

Fotoğraf: Suntracs Oficial/@suntracs1'in Twitter paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Orta Amerika ülkesi Panama’da yakıt ve gıda fiyatlarının yüksekliğine karşı eylemler sürüyor. Yaşam için Birleşenler İttifakı, Örgütlü Halkın Hakları için Ulusal İttifak (ANADEPO) ve İnşaat İşçileri Sendikası (SUNTRACS), sokaklarda ve otoyollarda protestolara devam edeceklerini duyurdu. 

Halihazırda başkent Panama City’de ve Colon, Chiriqui ve Veraguas gibi eyaletlerde birçok yol protestolarla ulaşıma kapatılmış durumda. Yerli örgütler ve çiftçiler de Bocas del Toro, Veraguas, Azuero ve Pacora gibi bölgelerde Pan-Amerikan otoyolunu kapattı.

6 Temmuz’dan bu yana Panamalılar, yakıt ve gıda fiyatlarını, yoksulluğu, işsizliği, konut sıkıntısını ve yolsuzluğu azaltmakta başarısız olmakla suçladıkları Başkan Laurentino Cortizo’yu protesto ediyor. 

Son bir hafta içinde öğretmenler, öğrenciler ve nakliyeciler, sermaye çevreleri ve neoliberal hükümete karşı yükselen protestolara giderek daha fazla katılıyor.

Aylar önce yoğun protestoların kaydedildiği Colon’dan Panamalı işçiler, halkın gerçek temsilcileriyle yapılacak ulusal bir diyalog talep ettiler. Cortizo yönetiminin geçtiğimiz perşembe günü başlaması beklenen müzakere masalarına en önemli işçi örgütlerini davet etmediği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TTB'den asbest yüklü Brezilya gemisine tepki: Bilimsel ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceğiz

SONRAKİ HABER

Atama yetersiz, istihdamı güvencesiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa