11 Temmuz 2022 13:37

Johnson’un koltuğuna 11 kişi aday

İngiltere'de halefi seçilene kadar başbakanlık koltuğunda kalacak olan Boris Johnson’ın yerine şu ana kadar 11 siyasetçi adaylık açıkladı. Bu isimler arasına Dışişleri Bakanı Liz Truss da katıldı.

Boris Johnson | Fotoğraf: Stuart Brock/AA

Paylaş

Muhafazakar Parti Genel Başkanlığından istifasını açıklayan ve halefi seçilene kadar başbakanlık koltuğunda kalacak olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yerine şu ana kadar 11 siyasetçi adaylığını açıkladı. Johnson’ın yerine adaylığını açıklayan isimlere Dışişleri Bakanı Liz Truss da katıldı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre İngiliz Daily Telegraph gazetesi için bir makale kaleme alan 46 yaşındaki Dışişleri Bakanı Truss, Muhafazakar Parti genel başkanlığı ve dolayısıyla İngiltere’nin bir sonraki başbakanı olmak için aday olduğunu açıkladı. “Yönetme, sonuç alma ve zor kararlar verme” becerisine sahip olduğunu ifade eden Truss, makalesinde “Hangi yöne doğru gideceğimize dair açık bir fikrim ve oraya varmak için tecrübe ile kararlılığım var” ifadesini kullandı. Liz Truss’un adaylık açıklamasından kısa bir süre sonra Muhafazakar Partiden milletvekili olan Rehman Chishti’nin da adaylığını açıklamasıyla parti ve ülke yönetiminde Johnson’ın koltuğu için halihazırda 11 siyasetçi adaylığını açıklamış bulunuyor. Adaylığını açıklayanlar arasında Dışişleri Bakanı Truss ile geçen hafta istifa eden beş bakandan biri olan Eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, Johnson’ın halefi olmaya en kuvvetli adaylar olarak öne çıkıyor.

ADAYLARIN ÇOĞU JOHNSON’UN KABİNESİNDEN

Adaylıklarını açıklayanlar arasında Sunak’la eş zamanlı olarak istifasını açıklayan Eski Sağlık Bakanı Sajid Javid, Sunak’ın yerine maliye bakanı olan Nadhim Zahawi, eski Sağlık ve Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Ticaret Bakanı Penny Mordaunt, İçişleri Bakanı Priti Patel, Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, eski bakanlardan Kemi Badenoch, kabinede görev almamış olan Tom Tugendhat ve hukuki işlerden sorumlu Suella Braverman da yer alıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sermaye kontrolleri (1):  İyi mi, kötü mü?

SONRAKİ HABER

Adalet nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesine bayram ziyaretleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...