08 Temmuz 2022 23:12

ODTÜ öğrencilerinden mezuniyet iptaline tepki: ODTÜ mezuniyetinin yeri Devrim’dir

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde her sene geleneksel olarak Devrim Stadyumunda düzenlenen mezuniyetin güvenlik gerekçesiyle yapılmayacağı kararına öğrenciler tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde her sene geleneksel olarak Devrim Stadyumunda düzenlenen mezuniyetin güvenlik gerekçesiyle yapılmayacağı kararına öğrenciler tepki gösterdi. Öğrenciler, “Mezuniyet Devrim’de Olur!” diyerek Twitter’da bir hashtag kampanyası başlatma kararı verdiler. Kampanyada kullanılan tag ise “ODTÜ Mezuniyetinin Yeri Devrimdir” şeklinde belirlendi.

ODTÜ Medya Topluluğu “Atanmış ODTÜ Rektörlüğü bu sene gönderdiği e-postada “güvenlik sebebiyle” Devrim’de mezuniyeti yapmama kararını duyurdu. Yıllardır süregelen gelenek atanmış bir Rektörün kararıyla bitmeyecek!” diyerek öğrencilerin mezuniyetlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Öğrenciler attıkları tweetlerde mezuniyetin atanmış rektörün değil bileşenlerin, öğrencilerin olduğunu vurgulayarak mezuniyet kültürünü yaşatmaktan vazgeçmeyeceklerini belirttiler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kaos Çocuk Parkı dergisinin yeni sayısı ‘Sanat ve Delilik’ dosyasıyla yayımlandı

SONRAKİ HABER

Muğla’da 4 ayda içinde ulaşıma ikinci defa zam yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa