08 Temmuz 2022 14:43

Putin Ukrayna'daki savaş için 'daha yeni başlıyor' dedi

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Kremlin sözcüsü Peskov, Rus güçlerinin Ukrayna'da kapasitesinin 'küçük bir kısmını' kullandığını belirterek savaşın yeni başladığını söyledi.

(Solda) Vladimir Putin | Fotoğraf: Kremlin Basın Dairesi | (Sağda) Volodimir Zelenskiy | Fotoğraf: Ukrayna Devlet Başkanlığı

Paylaş

Rusya parlamentosunun önde gelen üyelerine hitap eden Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Ukrayna'daki savaşın daha yeni başladığını' söyledi.

Rusya'nın henüz 'büyük çaplı bir şey yapmadığını" söyleyen Putin şöyle konuştu:

"Bizi cephede yenmek istediklerini duyuyoruz. Ne diyebiliriz ki, bırakın denesinler. Batı'nın tek bir Ukraynalı kalmayıncaya kadar bizimle savaşmak istediğini duyuyoruz. Bu Ukrayna halkı için bir trajedidir. Ama her şey buraya doğru gidiyor.

Barış görüşmelerine karşı çıkanlar şunu bilmeli ki savaş uzadıkça bizimle müzakere etmeleri daha da zorlaşacak."

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov da Rusya'nın Ukrayna'da kapasitesinin "çok küçük bir bölümünü kullandığını" söyledi.

Rus birlikleri ülkenin doğusundaki Donetsk bölgesinde ilerleyişini sürdürüyor. Rus güçleri hafta sonunda Luhansk'taki son kenti de ele geçirdikten sonra Donetsk'e yöneldi.

LAVROV: TAHIL KONUSUNDA TÜRKİYE VE UKRAYNA İLE GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Türkiye ve Ukrayna ile tahıl sorunuyla ilgili müzakerelere hazır olduklarını belirterek, "Rusya ve Türkiye, Ukrayna suları dışında gemilerin boğazlara kadar güvenliğini sağlamaya hazır" dedi.

Endonezya'nın Bali Adası'nda gerçekleşen G20 ülkeleri Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lavrov, "Bu sorunun tahıl ile dolu stoklarımızın kullanılmasıyla çözülmesine tarafımızdan engel yok. Ancak Batı, uyguladığı tek taraflı kısıtlamalarla gemilerimizin sigortalanması ve limanlara girişleri, gıda ürünleri için ödemeler konusunda sorunlar yarattı. Batı, Ukrayna tahılının Karadeniz'deki limanlardan çıkarılmasını çok istiyorsa, Kiev'in bu limanları mayınlardan temizlemeye zorlanması ve gemilerin Ukrayna sularından çıkmasına izin verilmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Lavrov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ukrayna ve Türk meslektaşlarımızla tahıl sorunu konusunda müzakerelere hazırız. Bu sorunun çözümleri var. Ukrayna'nın kendi limanları üzerindeki blokajı kaldırması, limanları mayınlardan temizlemesi ve gemilerin güvenli şekilde çıkışını sağlaması gerekiyor. Rusya ve Türkiye, Ukrayna suları dışında gemilerin boğazlara kadar güvenliğini sağlamaya hazır. Bu gemiler, bundan sonra Akdeniz'e kendi başına girer ve nihai piyasalara ulaşır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri bakanlığa seslendi: Şiddete karşı önlem almazsanız süresiz iş bırakacağız

SONRAKİ HABER

DBP İl Eş Başkanı Veysi Parıltı: Seçilmiş her vekilimize yapılan saldırı, Meclis’in iradesine darbedir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa