07 Temmuz 2022 18:48

Muğlalılar çimento fabrikası ruhsatının iptali için yürüdü

Muğla'da Deştin Çevre Paltformu, Bayır Çevre Komitesi ve MUÇEP Menteş Meclisinin çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar, çimento fabrikasının yapımının durdurulması talebiyle yürüdü.

Fotoğraf: Övgü Yıldız/Evrensel

Reklam

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’ın Deştin Mahallesi arasındaki Tekağaç mevkiinde 2021 yılında yapımı başlayan entegre çimento fabrikasına karşı halkın tepkisi sürüyor.

Deştin Çevre Platformu, Bayır Çevre Komitesi ve MUÇEP Menteşe Meclisinin çağrısıyla Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya gelen yurttaşlar, “Muğla’da çimento fabrikası istemiyoruz, temiz hava solumak istiyoruz. Yeşilime, zeytinime balıma dokunma” yazılı pankart ve “Ruhsatı iptal et”, “Susma sustukça zehir sana gelecek”, “Çimentocu defol, bu memleket bizim” sloganları eşliğinde Menteşe Belediyesi önüne yürüyüş düzenledi.  

Belediye önünde yapılan basın açıklamasında, Menteşe Belediyesinin çimento fabrikasına verdiği ruhsatın iptal edilmesi talep edilirken ruhsat iptal edilene kadar eylemlerin devam edeceği duyuruldu.

“RUHSATI İPTAL ETMEK İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ?”

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Burcu Özdemir, Menteşe Belediyesinin ruhsat iptali için verdiği sözü hatırlatarak “Verdiğiniz sözden bu yana 41 gün geçtii, sözünüzü tutunuz. Çimento yıkım projesi bütün hızıyla devam ediyor ama sizler oyalanıyorsunuz, neden? Yapı ruhsatını iptal etmek için neyi bekliyorsunuz? Çimentoculara verdiğiniz bir söz mü var? Sizi korkutan şeyler mi var?” diye sordu. 

“YIKIM PROJELERİNE VERİLEN RUHSATLAR İPTAL EDİLSİN”

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi yetkililerine seslenen Özdemir, “Halk sizleri Muğla’nın taşını, toprağını, doğasını korumanız ve Muğla halkını sağlıklı bir çevrede yaşatmanız için seçti. Bu yaptığınız zulüm yeter artık. Hem çimento yıkım projesinin yapı ruhsatını, hem Marmaris Belediyesi’nin verdiği Marmaris Milli Parkını yok eden Sinpaş Yapı ruhsatlarını, hem de Milas’ta Bargilya Tuzla Sulak Alanının dibine yapılmak istenen Tatil Köyü için Milas Belediyesi’nin verdiği yapı ruhsatını iptal edin” diye konuştu.

Özdemir son olarak, ruhsat iptal edilene kadar mücadele edeceklerini söyledi. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam