06 Temmuz 2022 22:00

Bursa’da ECS Elektrik Fabrikasında 3 işçinin işten atılması üzerine Türk Metal eylem yaptı

Bursa’da ECS Elektrik Fabrikasında sendikalaşan 3 işçinin işten atılması üzerine Türk Metal Sendikası Gemlik Şubesinin çağrısıyla fabrika önünde eylem yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bursa’da kurulu bulunan ECS Elektrik patronu, sendikaya üye olan 3 işçiyi işten çıkarması üzerine Türk Metal Sendikası fabrika önünde eylem yaptı. 

Nilüfer Organize Sanayisinde bulunan ECS Elektrik fabrikasında sendikaya üye olan işçilerin işten çıkarılması üzerine sendika fabrika önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya Türk Metal’in örgütlü olduğu diğer fabrikalardan işçilerde katıldı.

Eylemde sık sık, “Direne direne kazanacağız, ECS işçisi yalnız değildir, Atılan işçiler onurumuzdur, Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganları atıldı.

Fabrika önünde yapılan açıklamada, “İstediğiniz kadar işçi atın biz sonuna kadar buradayız. Vazgeçmek yok. İki, üç gün gelirler sonra giderler diyenler iyi bilsin ki bu fabrika Türk Metalli olana kadar geleceğiz. Bayram arifesinde 3 arkadaşımız ekmeğinden oldu. İnsan olan bunu yapmaz. Biz atılan arkadaşlarımızın yanındayız ve sonuna kadar mücadele edeceğiz” denildi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’dan yine aynı vaat: İnşallah Şubat, Mart’ta enflasyonu kontrole alacağız

SONRAKİ HABER

Avukat Bakırtaş’ın öldürülmesini ardından barolar 7-8 Temmuz'da boykot çağrısı yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...