29 Haziran 2022 19:06

SES İzmir Şubesi: Yüzde 100’ün üzerindeki kreş zammı kabul edilemez

Ege Üniversitesi Hastanesinde 2022-2023 yılı kreş fiyatlarının artmasına ilişkin açıklama yapan SES İzmir Şubesi, " Yüzde 100’ün üzerindeki kreş zammı kabul edilemez" dedi.

Fotoğraf: Ozan Aydın/Evrensel

Reklam

SES İzmir Şubesi, Ege Üniversitesi Hastanesinde 2022-2023 yılı kreş fiyatlarının artmasına ilişkin EÜ Anaokulu önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan SES İzmir Şube Eşbaşkanı Erkan Batmaz, “24-36 ay kreş ücreti 1500 TL iken 3500 TL ile yüzde 133 oranında zam yapılmış, 36-72 ay anaokulu ücreti ise 1500 TL iken 3000 TL ile yüzde 100 oranında zam yapılmıştır. Ayrıca bu dönem itibari ile 24 ay öncesi için bebekler için sınıf açılmayacağı belirtilmiş artık kayıt alınmayacağı söylemiştir. Böylelikle 24 ay öncesi bebeği olan veliler de mağdur edilmiştir” dedi.

“Sendikamızın yıllardır talep ettiği ve mücadelesini sürdürdüğü 7/24 açık, ücretsiz, nitelikli kreş talebinin tam da böyle zam ve yoksulluğun her geçen gün arttığı bu günlerde yaşananlar ile bir kez daha bu taleplerimizin ne derece önemli ve vazgeçilmez bir talep olduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır” diyen Batmaz, yüzde 100’ün üzerinden yapılan kreş zammı kabul etmediklerini söyledi.

“7/24 AÇIK, ÜCRETSİZ, NİTELİKLİ KREŞ İSTİYORUZ”

Temek tüketim ürünlerine gelen zamlardan dolayı tüm işçi ve emekçilerin geçinmekte zorlandığını ifade eden Batmaz, "Ülkenin ekonomik koşullarında hakları verilmeyerek bu zorlu koşulların altında ezilmiş emekçilere bir de çocuklarını güvenle bırakabilecekleri yer bulma kaygısı reva değildir ve kabul etmiyoruz. Haftanın 7 günü ve 24 saat açık olacak ücretsiz kreş talebimi saklı tutarak yükün paylaşılması ilkesi gereği devletin resmi kuruluşu olan TÜİK tarafından belirlenen enflasyonun yarısını aşan hiçbir ücret artışını kabul etmeyeceğimizi belirtir bu sürecin yakından takipçisi olacağımızı bir kez daha buradan sizlere duyururuz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam