28 Haziran 2022 16:56

ODTÜ’de sendikalar promosyon zammı için birleşti

ODTÜ’de kurulan “Sendikalar Birliği” platformu, promosyona ENAG’ın açıkladığı yüzde 157'lik enflasyon oranında güncelleme istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ’de Tez-Koop-İş Sendikası, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Üni-Per-Sen, ODTÜ İşyeri Temsilcisi, Eğitim-İş ve Eğitim Haksen tarafından kurulan “Sendikalar Birliği” platformu promosyona ENAG’ın açıkladığı yüzde 157'lik enflasyon oranında güncelleme istedi.

“Yaşasın haklı mücadelemiz” sloganlarıyla rektörlüğe yürüyen ODTÜ emekçileri, burada ortak açıklama yaptı. Açıklamada, enflasyon farkını bile karşılamayan ücret zamları karşısında temel gıda, akaryakıt, doğal gaz ve elektrik fiyatlarındaki inanılmaz artışlar nedeniyle emekçilerin açlık sınırı altında bir yaşama mahkum edildiği ifade edildi. 

Üniversite ile İş Bankası arasında imzalanan ve 2021-2023 tarihlerini kapsayan 3 yıllık maaş ödemesi anlaşması anımsatılan açıklamada bu kapsamda 4 bin liralık promosyon anlaşması yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Pandemi döneminde yapılan bu anlaşma, ODTÜ çalışanlarını mağdur etmemek adına kabul edilmek zorunda kalınmıştır. Ancak bu ekonomik koşullar altında bu promosyon anlaşmasının revize edilmesi kaçınılmaz bir gerçeklik olarak önümüze çıkmıştır. Bir tarafta dünyanın sayılı üniversitelerinden birisi, diğer tarafta 2021 yılında 13,5 milyar TL net kâr açıklayan bir banka bulunmaktadır. Yapılması gereken tek şey ODTÜ'deki tüm çalışan emekçilerin kayıplarına bir nebze telafi sağlayacak şekilde promosyon anlaşmasının revize edilmesidir” denildi. 

Nisan ayında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile İş Bankası arasında 4 yıllık imzalanan 17 bin 500 liralık maaş promosyon anlaşmasına dikkat çekilen açıklamada, promosyon rakamının en az ENAG tarafından belirlenen yüzde 157'lik enflasyon oranında güncellenmesi talep edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakırköy Belediyesi işçileri: Grev sonrası baskılar arttı

SONRAKİ HABER

Antep'ten işçiler: Sus payı değil yoksulluk sınırının üzerinde ücret istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...