27 Haziran 2022 22:48

"Zamların yükünü meslek liseliler çekmesin"

Kayseri'den meslek liseli Emir, eğitim bakanı Mahmut Özer'in duyurduğu 'meslek liselerinde ekmek üretimi' projesini yazdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Meslek liseli bir genç
Kayseri

Merhaba ben Emir,  Kayseri’de bir Meslek Lisesi’nde 10. sınıfa geçtim. Sizinde bildiğiniz üzere son açıklamasında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, meslek liselerinde ucuz fiyata ekmek üretimi yapılacağını söyledi. Açıklanana göre Türkiye’de 81 ilde, 100 noktada üretim yapılması hedefleniyormuş. Daha önce de meslek lisesi atölyelerinde maske, dezenfektan, eldiven ve okul sıraları öğrencilere düşük maliyetlere ürettirilip, satılmıştı.

Meslek liselerinde gereken yeterli eğitimin verilmesi gerekirken, geleceğe ucuz işçiler yetiştirme hedefinde olduğunu biliyorduk. Ama son zamanlarda yapılan işler bize gösterdi ki bizler öğrenciyken bile artık ucuz iş gücü olarak çalıştırılıyoruz. Asgari ücretin yarısı bile olmayan ücretlerle atölyelerde, sınıflarda ve okulun her yerinde her işi yaptırıyorlar. Eğitim hakkımız gasp ediliyor. Şimdide okullarda ucuz fiyata ekmek üretilecekmiş. Ekonomik krizin ve sürekli zamlanan ekmek fiyatlarının sorumlusu öğrencilermiş gibi çözümünü de öğrenciler üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Kötü giden ekonominin sorumlusu öğrenciler değildir. Ekmek fiyatlarının artması öğrencilerinin yüzünden olamaz. Biz meslek liseliler olarak bilimsel demokratik ve laik bir eğitim almak istiyoruz. Fabrika işçileri gibi çalıştırılmak istemiyoruz. Ve bu bizim en doğal hakkımız. Eğitim sistemi zaten bizi ucuz iş gücü olmaya zorluyor.

Sınıflarımızda, atölyelerimizde ve staj yerlerimizde yok paralara çalıştırılıp krizin yükünü bizlerin sırtına yüklenmesine dur dememiz gerekiyor. Haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyelim. Sorunlarımıza beraber çözüm arayalım.

ÖNCEKİ HABER

Adana Barosu, Funda Buyruk için açıklama: Meslektaşımızın suçluymuş gibi gösterilmesini kınıyoruz

SONRAKİ HABER

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 6. ayda toplandı | Asgari pazarlık!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...