22 Haziran 2022 19:41

Süperpar fabrikasında sendikalaşan işçilere yönelik baskılar protesto edildi

Türk Metal Sendikası İzmir Şubesi, örgütlenme çalışması yürüttükleri Süperpar fabrikasında işçilere yönelik artan baskıları protesto etmek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Kemalpaşa’da bulunan Süperpar fabrikasında örgütlenme çalışması yürüten Türk Metal Sendikası İzmir Şubesi, fabrikada işçilere yönelik artan baskıları protesto etmek için basın açıklaması yaptı.

Fabrika önünde yapılan açıklamada işçiler sık sık, “Susma haykır sendika haktır”, “Süperpar işçisi yalnız değildir”, “Sendikal hakkımız engellenemez” ve “Birleşen işçiler asla yenilmez” sloganları attı. Açıklamaya Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ve bağlı sendikaların başkanları da destek verdi.

Açıklamada konuşan Türk Metal İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal, “Bugün burada anayasal hakkını kullanan Süperpar emekçisinin mücadelesine engel olmak isteyenlere sesleniyoruz; Süperpar emekçisi yalnız değildir” dedi.

“İŞÇİLERİN SENDİKAL HAKKINI TANIYIN”

İşverenin ve bazı yöneticilerin sendikaya üye olan işçilere baskı ve mobbing uygulandığını söyleyen Öcal, “Mobbing uygulayanlar hakkında yasal işlem başlatacağız. Ayrıca bu baskılar son bulana kadar, işçilerin sendikal hakkı tanınana kadar burada olacağız” diye ekledi.

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ise, işverenin sendikal hakkı tanıması gerektiğini söyleyerek, “Asla yalnız yürümeyeceksiniz. Asla bu ülkede emeğin sömürüsüne izin vermeyeceğiz. Birlikte güçlüyüz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam