08 Haziran 2022 16:06

HDP konferansını tamamladı: Çaresiz ve seçeneksiz değiliz

HDP'nin konferans sonuç bildirgesini açıklayan Parti Sözcüsü Ebru Günay, “Kapatılma kaygısına düşmeden, HDP’yi ve HDP fikriyatını savunarak ve güçlendirerek yürüyüşümüze devam ediyoruz” dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP’nin 5. Büyük Olağan Kongresi’ne bir ay kala tamamladığı konferans sürecinin sonuç bildirgesini açıklayan Parti Sözcüsü Ebru Günay, “Kapatılma kaygısına düşmeden, HDP’yi ve HDP fikriyatını savunarak ve güçlendirerek yürüyüşümüze devam ediyoruz” dedi. HDP’nin 8 Mart, Newroz ve 1 Mayıs meydanlarını dolduran milyonların ve tüm ezilenlerin partisi olduğunu belirten Günay, “Bu toplumsal kesimler her türlü kumpasa rağmen asla çaresiz ve seçeneksiz kalmayacaktır” dedi.

HDP’nin Ankara’da 684 delegenin katılımıyla yapılan ve iki gün süren konferansı sona erdi. HDP Sözcüsü Ebru Günay, parti genel merkezinde konferans sonuç bildirgesini paylaştı. Konferansta “Demokrasi İttifakını büyütme”, “Demokratik Cumhuriyeti inşa etme” ile “İmralı tecridini ve cezaevlerindeki hak ihlallerini sonlandırma” gibi birçok konunun tartışıldığını belirten Günay, “Artan toplumsal itirazların ve tepkilerin sistem içi muhalefetle demokratik yaşamı inşaya dönüşmesi mümkün değildir. Çünkü sistem içi muhalif güçler de, AKP-MHP iktidarının savaş politikalarının arkasına dizilmektedir. Türkiye halklarının demokratik geleceği için tek çözüm, sistemin radikal demokratik değişimidir” dedi.

AKP-MHP iktidarının yarattığı büyük yıkımdan kurtulmanın ve kalıcı çözümler üretmenin yolunun, toplumun en geniş kesimleriyle buluşmayı hedefleyen Demokrasi İttifakı olduğunu ifade eden Günay, “Türkiye’de yaşanan çoklu krizin bir sebebi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni değiştirmeyi; bunun yerine demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi bir düzenin kurulması ile güçlü demokrasinin inşasını temel hedef olarak belirlemiştir. Türkiye halkları ne demokrasiyi ortadan kaldıran Cumhur İttifakı’na ne de vesayetçi geçmişi özleyen eskinin tekrarı muhalefete mecburdur. Bu sebeple, 3. Yol siyasetimizle Demokrasi İttifakı’nı büyütmek ve sokak sokak, mahalle mahalle toplumsallaştırmak temel hedef olarak belirlenmiştir” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE İLKELERİ KONUŞACAĞIZ

HDP’nin parlamento seçimlerinde, statükocu-restorasyoncu güçler ve iktidar bloğu karşısında HDP’nin çizgisinin üçüncü yol olduğunu belirten Günay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise adayın değil, yeni dönem politikalarının ve ilkelerinin esas olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde müzakereye açık olduklarını dile getiren Günay, “Bu sürece demokratik dönüşümü hedefleyen ilkeler mutabakatı üzerinden yaklaşıyoruz” dedi.

“KAPATILMA KAYGISINA DÜŞMEDEN”

HDP’ye açıılan kapatma davası, belediyeler kayyım ataması ve Kobanî davasında sadece HDP’nin değil, Türkiye halklarının ortak mücadelesi ve demokratik iradesi de tasfiye edilmek istendiğini belirten Günay, şöyle konuştu: “Kapatılma kaygısına düşmeden, HDP’yi ve HDP fikriyatını savunarak ve güçlendirerek yürüyüşümüze devam ediyoruz. HDP sadece güçlü bir muhalefet adresi değildir. Aynı zamanda Türkiye’nin çözüm gücü ve kurucu inşa gücü olma iddiasındadır. HDP’yi savunmak tam da bu zamanda toplumsal itirazı, cesareti ve yeni yaşamın inşasını savunmaktır. Çünkü HDP 8 Mart, Newroz ve 1 Mayıs meydanlarını dolduran milyonların; inanç özgürlüğü ve eşit yurttaşlık mücadelesini sürdüren Alevilerin; erkek egemenliğe karşı mücadele eden kadınların; doğanın talanına karşı duran ekolojistlerin ve bir bütün olarak tüm ezilenlerin partisidir. Bu toplumsal kesimler her türlü kumpasa rağmen asla çaresiz ve seçeneksiz kalmayacaktır.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

LPG yüklü tanker devrilen Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesimi çift yönlü trafiğe kapatıldı

SONRAKİ HABER

SADAT, Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 milyon liralık dava açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa