26 Mayıs 2022 09:40

Denizli emek ve demokrasi güçleri: Hiçbir yasak halkların türkülerini susturamayacak

Pamukkale Belediyesi tarafından konseri iptal edilen Apolas Lermi’ye Denizli’den destek geldi. Sendikalar ve partiler yasaklara karşı mücadele çağrısı yaptı.

Fotoğraf: www.apolaslermi.com/

Paylaş

Hilmi MIYNAT
Denizli

Apolas Lermi konserinin Pamukkale Belediyesi tarafından iptal edilmesine Denizli’den tepki geldi. Gazetemize açıklama yapan KESK Şubeler Platformu Sözcüsü Serkan Deniz Özkan, EMEP İl Başkanı Mehmet Kırgız ve SOL Parti İl Başkanı Orhun Çoban, Apolas Lermi’yle dayanışma, yasaklara karşı mücadele çağrısı yaptı.

‘YASAK KARARINI KALDIRMAYA ÇAĞIRIYORUZ’

KESK Denizli Şubeler Platformu Sözcüsü Serkan Deniz Özkan, “Bir yerlerden düğmeye basılmışçasına, ardı adına gelen konser ve etkinlik yasaklamalarına maalesef Denizli’nin de katıldığını görüyoruz. Hiçbir güç, halkların değerlerinden daha üstün değildir. Hiçbir yasak halkların türkülerini, destanlarını, kılamlarını susturamayacak, halaylarını durduramayacaktır. KESK Denizli Şubeler Platformu olarak Pamukkale Belediye Başkanlığını yanlış ve ayrımcı yasaklama kararından bir an önce dönmeye, yasak kararını kaldırmaya çağırıyoruz” dedi.

‘TOPYEKÜN SALDIRILARA KARŞI BİRLİK VE MÜCADELE’

EMEP Denizli İl Başkanı Mehmet Kırgız ise, topyekün saldırılara karşı birlik ve mücadele çağrısı yaptı. Kırgız, “Gezi, HDP’ye ve CHP’ye yönelik saldırılar başta olmak üzere AKP tüm emek ve demokrasi güçlerine karşı başlattığı savaşı kültür sanat alanında da konser yasaklarıyla sürdürüyor. Türküleri yasaklamak iktidarınızı koruyamayacak. Tüm emek ve demokrasi güçleri topyekün saldırılara karşı birlik olmalı halkın iktidarı mücadelesinde yan yana durmalıdır” diye konuştu.

‘AKP’NİN SIKIŞMIŞLIĞININ GÖSTERGESİ!’

SOL Parti Denizli İl Başkanı Orhun Çoban da AKP’nin sıkışmışlığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Baskı, yasak ve zorbalıkla ayakta kalmaya çalışan AKP iktidarı kültür, sanata, şarkılara, konserlere de düşmanca saldırarak sınırlarını zorluyor. Konser yasaklarının bir örneği de Denizli’de yaşandı. Apolas Lermi, sanatıyla, şarkılarıyla, sevenleriyle var olan bir sanatçıdır. İşi konser yasaklamaya kadar getirmek AKP’nin sıkışmışlığının bir göstergesidir. Biz SOL Parti olarak bu sıkışmışlığın ve saldırganlığın karşısında geri adım atmayacak, taleplerimizi, mücadelemizi hayatın her alanında sürdüreceğiz.”

NE OLMUŞTU?

Aynur Doğan, Metin-Kemal Kahraman, Niyazi Koyuncu’nun önceden programlanmış olan konserlerinin engellenmesinin ardından Apolas Lermi’nin de 29 Mayıs Denizli konseri Pamukkale Belediyesi tarafından, 11 Haziran Bostancı konseri etkinliği düzenleyen organizasyon tarafından iptal edilmişti. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve iktidar medyası, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) konserinde sahneye çıkacağının açıklanmasının ardından Apolas Lermi’yi hedef göstermişti. Apolas Lermi; Yunan Sanatçı Matthaios Tsahouridis’in Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamaları programından çıkarılmasına tepki göstermiş ve etkinlikte sahne almamıştı.

ÖNCEKİ HABER

AYM’nin Tuğluk ve Tuncel kararına tepki: Siyasetin, yargıya döndüğü bir dönemdeyiz

SONRAKİ HABER

Çorlu tren katliamı davasında aileler tepki için salonu terk etti, dava 5 ekim'e ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...