06 Mayıs 2022 13:30

Ameliyat öncesi PCR testi şartı kaldırıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelere gönderilen yazıya göre, ameliyatlar öncesi zorunlu olan PCR testinin artık yapılmayacağı belirtildi.

Kastamonu'da mobil PCR testi aracı | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Salgınla mücadelede bir önlem daha bırakıldı. Sağlık Bakanlığı yayımladığı resmi yazıyla hastanelerde artık ameliyat ya da girişimsel işlemler öncesinde hastalara tarama amaçlı test yapılmamasını istedi. Böylece ameliyatlar öncesi zorunlu olan PCR testi artık yapılmayacak. Sağlık Bakanlığının bu kararının 26 Nisan’da yapılan son Bilim Kurulu toplantısında alındığı belirtildi.

TEK KISITLAMA MÜZİĞE

Resmi yazıda kararın vaka sayıları, aşılama oranı, ilaç kullanımı gibi etkenler göz önünde bulundurularak alındığı belirtildi. Uzmanlara göre yeni uygulama hekimler ve sağlık çalışanlarının yanında diğer yatan hastaların sağlığı için risk oluşturacak. 21 Nisan’da da SGK, hastanelerdeki kovid-19 hastası ayrımını sona erdirmiş, kovid hastaları için ödenen ek ücretler kaldırılmıştı. Böylece salgın bahanesiyle getirilen gece 12’den sonra canlı müzik yasağı dışında tüm kısıtlamalar kaldırılmış oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan elektrik faturalarındaki ek maliyetlerin yüzde 60'ını hanelere geri ödeyecek

SONRAKİ HABER

EMEP’ten polis ablukası ve tehdidine maruz kalan HDP’ye dayanışma ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa