02 Mart 2022 15:36

Maske zorunluluğu kalktı ama salgın bahanesiyle gelen müzik yasağı devam ediyor

Açık havada maske kullanma zorunluluğu ve HES kodu uygulaması kaldırıldı ancak salgın bahanesiyle getirilen 00:00'dan sonra getirilen müzik yasağı devam ediyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Açık havada maske kullanma zorunluluğu ve HES kodu uygulamasının kalktığını açıklayan Koca, virüs bahanesi ile getirilen müzik yasağı ile ilgili karar almadıklarını açıkladı.

MÜZİK YASAĞI DEVAM EDECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca müzik yasağı ile ilgili gazetecilerden gelen soruya, “Müzik yasağı ile ilgili bilim kurulunun aldığı bir karar yok. Yakın dönemde kalkacağı kanaatindeyim” şeklinde yanıt verdi.

Yasağın devam etmesi sosyal medya da da tepki çekti. 

YASAĞI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 21 Haziran’da sokağa çıkma kısıtlamaların kaldırıldığı “kademeli normalleşme” kararlarını açıklarken müzik yasağını da duyurmuştu. Erdoğan'ın kararı duyururken kullandığı "1 Temmuz itibarıyla başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili sınırlamayı da daha ileri bir saat olan 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar. Gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” sözlerine ve karara tepki yağmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Rusya'yı kınayan karar tasarısını kabul etti

SONRAKİ HABER

MEB, okullar tarafından yapılacak sosyal etkinliklere izin verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa