27 Nisan 2022 06:23

Eşi Gezi Davası'nı eleştirmişti, Uşak Valisi Funda Kocabıyık merkeze çekildi

İçişleri Bakanlığı, Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın geçici görevle merkeze çekildiğini duyurdu. Kocabıyık'ın eşi eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Gezi Davası'ndan çıkan kararı eleştirmişti.

Funda Kocabıyık | Fotoğraf: Uşak Valiliği

Paylaş

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Uşak Valisi Funda Kocabıyık geçici görevle İçişleri Bakanlığı emrine görevlendirilmiştir” denildi.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın eşi ve eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık yaptığı açıklamada, Gezi Davası'nda verilen mahkumiyet kararlarını eleştirerek, "Tüm hayatımızda CHP’nin 1946’da yaptığı seçim hilesini tenkit ettik. 2019’da İstanbul’da bir benzerini biz yaptık. Hayatımız boyunca Menderes’i ipe çeken zalim hakim ve savcılara lanet okuduk; şimdi onların benzerleri vicdansız hükümler kuruyorlar. Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz" demişti. 

Öte yandan Gezi Davası'ndaki ağır hapis kararlarını eleştirmesiyle gündeme gelen Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın eşi ve eski AKP'li Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, protestolar sırasında tartışma konusu olan TOMA'ların üretici şirketlerinden Katmerciler'in bağımsız yönetim kurulu üyesi. Konuyu sosyal medya hesabından hatırlatan gazeteci Taylan Bilgiç "Gezi davasında yağdırılan cezaları eleştirmesinin ardından eşi valilikten alınan AK Parti eski milletvekili sayın Kocabıyık'ın, 'kaderin cilvesi' diyebileceğimiz bir ünvanı daha var: Gezi'de gündeme gelen TOMA'ların üreticilerinden Katmerciler'de, bağımsız yönetim kurulu üyesi" paylaşımını yaptı.

GERGERLİOĞLU ÇIPLAK ARAMALARI ANIMSATTI

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Uşak Valisi Funda Kocabıyık'ın görevinden alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gergerlioğlu, daha önce Uşak Emniyeti'nde çıplak aramayla ilgili çok sayıda şikayet aldığını ancak valiliğin bu iddiaların üstünü kapattığını söyledi. 

Gergerlioğlu, "Yaa böyle işte !!! Zamanında sırf Valiliğini korumak için çıplak arama skandalının üstünü örtmeye çalışmıştı! Şimdi eşinin tweetinden görevden alındı! Ne yapsa yaranamadı! Keşke haysiyeti esas alsaydın da çıplak aramanın üstünü iftiralarla örtmeseydin! Yazıklar olsun sana!"

Gergerlioğlu şöyle devam etti. "Yanlış anlamayın! Halka sert davrandığı için değil! Geçen gün eşi iktidarı eleştirdiği için Vali görevden alındı! Ülkenin haline bak, liyakat değil, iktidara yeterli kul, köle olmamaktır kriter!" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de genç işçiler 1 Mayıs’ı tartıştı: İşçiler ayağını yere vurmadan bu düzen değişmez!

SONRAKİ HABER

Hitler’in Mirası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...