14 Nisan 2022 14:44

Batman’da tutukluya polis şiddeti uygulanmasına karşı çıkan avukata polis şiddeti

Batman Adliyesi'nde bir tutukluya yönelik polis şiddetine karşı çıkan Avukat Orhan Alphan da polis şiddetine maruz kaldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Batman Adliyesi'nde polisin şiddetine maruz kalan kişiye müdahale etmek isteyen Avukat Orhan Alphan da polis şiddetine maruz kaldı.

Edinilen bilgiye göre adliye koridorlarında gerçekleşen olayda şiddete maruz kalan tutukluya avukat Alphan müdahale etmek istedi. Alphan'ın müdahale etmesine hakeret ile cevap veren polis, işkenceye karşı yapılan itiraza da şiddet uyguladı. Polisin şiddetine maruz kalan Alphan'ın yüzü kanlar içinde kaldı.  Şiddet olayının ardından Alphan,  Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı. Darp raporu alan Alphan tekrardan adliyeye geçerek şiddet uygulayan polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

BATMAN BAROSU’NDAN TEPKİ

Batman Barosu ise olaya tepki gösterdi.

Adliye önünde yapılan açıklamaya avukatlar cüppeleri ile katılırken,  Baro Başkanı Avukat Erkan Şenses konuştu. Şenses, "Polis memurunun ceza alması için tüm yasal haklarımızı kullanacağız. İlgili memurun gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını talep ediyoruz. Adliye ortasında bir avukata bu muameleyi yapan, gözaltında şüpheli şahıslara neler yaptığını düşünmek bile istemiyoruz" dedi.

"KINIYORUZ"

Meydana gelen olaya ilişkin bilgi veren Şenses, "Adliyeye getirilen bir şüpheli kaçmaya çalışırken polis memuru şüpheliyi yakalamış ve şüpheliyi adliye ortasında darp etmeye çalışmış. Meslektaşlarımız buna itiraz edince olay gerginleşmiş ve gerginleşmesi sonucu polis memuru meslektaşımıza kafa atmış" dedi. Meydana gelen olayda kamera görüntülerinin olduğu ve tanıklarının beyanlarının açık olduğunu söyleyen Şenses, "Avukat Orhan Alphan'a polis memuru kafa atmak sureti ile yaralamıştır. Bu yaralama pervasızlığını kimden aldığını sormak istiyoruz. Yargı önünde ceza alması için elimizden gelen tüm yasal gücümüzü kullanacağız. Batman Cumhuriyet Başsavcılığına da ilgili memurun gözaltına alınmasını ve tutuklanmasını talep ediyoruz. Adliye ortasında bir avukata bu muaamelyi gözaltında şüpheli şahıslara neler yaptığını düşünmek bile istemiyoruz" ifadelerini kullandı.  Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu dile getiren Şenses, "Hukuk devletinin olma gereği de kimsenin suç işleme özgürlüğü olmamasıdır. Biz Batman Cumhuriyet Başsavcılığından delillerin toplanmasını talep ettik. Umarım toplanıp polis memuru hakkında gerekli işlemler başlayacaktır. Avukatlara saldırı toplumun hak arama özgürlüğüne saldırıdır. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından avukatlar saldırıyı alkışlar ile protesto etti.  Yapılan açıklamanın ardından Batman Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukatlar Alphan'ı hastanede ziyaret etmeye gitti. (Batman/MA)

ÖNCEKİ HABER

Giresun'da Yunus Emre Albayrak, kendisini reddeden eski sevgilisi İrem Kostakoğlu'nu katletti

SONRAKİ HABER

CHP Eski Milletvekili Mehmet Tüm’e Erdoğan’a hakaretten hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...