11.04.2022 18:02

RED belgeseli Stuttgart’ta gösterildi

Kadir Akın’ın yönetmenliğini yaptığı RED belgeseli Stuttgart’ta gösterildi.

RED belgeseli Stuttgart’ta gösterildi

Fotoğraf: Evrensel

Araştırmacı Yazar Kadir Akın’ın yönetmenliğini yaptığı, Osmanlı coğrafyasında sosyalist hareketin kökleri konulu çalışması Stuttgart’ta gösterildi.

Kunstverein/Sanat Derneği salonunda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Dost-Der Başkanı Abidin Özcan yaptı.

Özcan, “Ermeni sosyalistlerin ağır bedeller ödeyerek verdikleri mücadelenin günümüzde bilince çıkarılması gelecek açısında büyük önem taşıyor” dedi.

55 Dakika süren RED belgeseli gösteriminde sonra söz alan Kadir Akın, 2015 yılında kaleme aldığı “Ermeni Devrimci Paramaz” adlı kitap çalışması sırasında belgesel fikrinin oluştuğunu söyledi. Akın “Gerçeklerin eninde sonunda açığa çıkma gibi bir yapısı var. Benim çalışmalarım tarihsel gerçekliklerin gün yüzüne çıkışını hızlandıran çabalardır. Ve ne güzel ki, ilgiyle karşılanıyor çalışmalarım.” dedi.

Anadolu coğrafyasında şovenizm ve ırkçılığın hafife alınmaması gerektiğini belirten Akın “Geçmiş yıllarda yaşanan bazı durumların bugün neredeyse birebir yeniden cereyan ettirilmesi bizlere sisteme muhalif bütün güçlerin birlikte hareket etmesini bir kez daha hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.  Akın’ın okurları için kitaplarını imzalamasıyla etkinlik sona erdi. (Stuttgart/EVRENSEL)

{{453787}}

{{365116}}

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
02.02.2026 14:42

Sanal kumarda en riskli grup 18-35 yaş aralığı

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, sanal kumar bağımlılığının özellikle 18-35 yaş grubunda yoğunlaştığını belirtti.

Sanal kumarda en riskli grup 18-35 yaş aralığı

Fotoğraf: Soumil Kumar/Pexels

03.02.2026 22:16

Doktorlar için yeşil pasaport teklifi Meclis gündeminde

Meclis’e sunulan kanun teklifine göre, tabip odasına kayıtlı ve en az 15 yıl mesleki kıdemi bulunan hekimlere yeşil pasaport verilmesi gündeme geldi. Teklif Komisyon’a sevk edildi.

Doktorlar için yeşil pasaport teklifi Meclis gündeminde

Fotoğraf: Blake Guidry/Unsplash

03.02.2026 19:52

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri: Gözaltına alınan siyasetçi ve gazeteciler serbest bırakılsın

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, ESP’ye yönelik gözaltıları protesto ederek açıklama yaptı. Açıklamada, “Hukuksuz baskınlara derhal son verilmeli, gözaltına alınan tüm mücadele yoldaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır” denildi.

03.02.2026 19:34

DEM Parti - Gelecek Partisi görüşmesi | Hatimoğulları: Türkiye'nin beklediği özel yasanın hayata geçmesinin önemi büyüktür

DEM Parti - Gelecek Partisi görüşmesi sonrası konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Suriye'de bir entegrasyon süreci gelişirken, öte yandan Türkiye'nin beklediği özel yasanın hayata geçmesinin önemi büyüktür” dedi

DEM Parti - Gelecek Partisi görüşmesi | Hatimoğulları: Türkiye'nin beklediği özel yasanın hayata geçmesinin önemi büyüktür

Fotoğraf: DEM Parti

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!