03 Nisan 2022 11:04

PEN: Mıgırdiç Margosyan "Eserleriyle Yaşayanlar" arasına katıldı

PEN Türkiye Yönetim Kurulu, Mıgırdiç Margosyan için başsağlığı mesajı yayımladı: "Hem Ermeni hem de tüm Türkiye kültür ve edebiyatı için büyük bir değer olarak anılacak, aydınlatmayı sürdürecektir."

Fotoğraf: Özcan Yaman/Evrensel

Paylaş

PEN Türkiye Yönetim Kurulu, dün yaşamını yitiren Ermeni Yazar Mıgırdiç Margosyan için başsağlığı mesajı yayımladı.

Margosyan'ın yaşadığı toprakların kültür zengiliğini son derece duyarlıklı bir dil ve ustaca bir kurguyla anlatan son derece değerli bir yazar olduğunu belirten PEN, "Dostumuz Mıgırdiç Margosyan eserleri, yayıncılığı ve esprili kişiliği ile hem Ermeni hem de tüm Türkiye kültür ve edebiyatı için büyük bir değer olarak anılacak, okunacak, aydınlatmayı sürdürecektir" dedi.

PEN Türkiye Yönetim Kurulunun mesajı şöyle:

"Gavur Mahallesi'nin yakışıklısı, Baron Mıgırdiç, Mıgırdiç Margosyan ‘Eserleriyle Yaşayanlar’ arasına katıldı.

Edebi yazarlığının yanı sıra, mizah anlayışı, zekası, sohbeti ile gönüllerde taht kuran ender yazarlarımızdandır.

Gavur Mahallesi, Söyle Margos Nerelisen, Biletimiz İstanbul'a Kesildi, Çengelliiğne gibi  eserlerinde yaşadığı toprakların kültür zenginliğini kendi yaşantılarından yola çıkarak son derece duyarlıklı bir dil ve ustaca bir kurguyla anlatmış, son derece değerli bir yazarımızdır. 

Yeni Gündem, Marmara, Evrensel gazeteleri ve Öküz dergisi dahil  olmak üzere pek çok gazete ve dergide yazıları yayınlanmıştır.

Dostumuz Mıgırdiç Margosyan eserleri, yayıncılığı ve esprili kişiliği ile hem Ermeni hem de tüm Türkiye kültür ve edebiyatı için büyük bir değer olarak anılacak, okunacak, aydınlatmayı sürdürecektir.

Değerli P.E.N Üyemizin ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz."

7 NİSAN'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Gaztemiz yazarı Mıgırdiç Margosyan, karaciğerle bağlantılı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmekteydi.

Margosyan, 7 Nisan Perşembe günü Kumkapı Patrikhane kilisesinde saat 14.00'te yapılacak törenin ardından Şişli Ermeni Mezarlığında toprağa verilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ) 

ÖNCEKİ HABER

Isparta'da tehlikeli eğitim yolculuğu | Öğrenciler traktör kasasında okula taşınıyor

SONRAKİ HABER

Urfa'da otel inşaatında çıkan yangında 55 yaşındaki bekçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...