01 Nisan 2022 09:32

İkizköy'de dün sökülen zeytinler bugün yeniden dikildi | İkizköylüler: Suçunuzu örtemezsiniz

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Dağıtım AŞ dün söktükleri zeytin ağaçlarını bugün yeniden yerlerine dikmeye çalıştı.

Fotoğraf: İkizköy Çevre Komitesi

Paylaş

İkizköy'de, Yeniköy Kemerköy şirketi dün söktükleri zeytin ağaçlarını bugün yeniden yerlerine dikmeye çalıştı.

İkizköy KARDOK Derneği ve İkizköy Çevre Komitesi yaptıkları açıklamada “Ne yapsanız doğaya ve yaşama karşı işlediğiniz bu suçu örtemezsiniz.” dedi.

KARDOK Derneği Başkanı Nejla Işık ile İkizköy Çevre Komtesi adına Deniz Gümüşel tarafından yapılan açıklamada, 31 Mart Perşembe sabahı termikçi şirketin Maden Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle zeytinlikleri maden faaliyetlerine açılmasını fırsata çevirip zeytin ağaçlarını iş makineleri ile söküp attığı hatırlatıldı.

Zeytinlikleri korumaya çalışanların şirket özel güvenlikleri tarafından zor kullanarak alana alınmadıkları belirtilen açıklamada, jandarmanın ise zeytinleri koruyanları gözaltına aldığı ifade edildi.

ASIRLIK 17 ZEYTİN SÖKÜLDÜ

Şirketin asırlık 17 zeytin ağacı söküp gittiğini belirtilen açıklamada, “Bu sabah şirketin bir ara elemanı bizi arayarak zeytinleri dikmeye götüreceklerini söyledi. Hiçbir yere götüremezsiniz, kopardığınız toprağına geri dikin dedik. Şu an alanda dün söküp bir kenara attıkları ağaçları tekrar dikmeye uğraşıyorlar. YK Enerjiye sesleniyoruz: Dün bu zeytinleri katlettiniz. Ne yapsanız doğaya ve yaşama karşı işlediğiniz bu suçu örtemezsiniz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Milas Kaymakamına ve Muğla Valisine de seslenilerek, “Bize bir gözdağı gibi Akbelen Ormanı davamızın olduğu sabah yürürlüğe sokulan yönetmelik kanuna ve anayasaya aykırıdır. Uygulamasını durdurun! Hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Bir avuç zengin daha zengin olacak diye kadim zeytinlikleri, zeytin ağaçlarını, ormanlarımızı, vadilerimizi, denizlerimizi talana açtığınız yeter” denildi. (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Emek Gençliği: Ulaşım zammı geri alınsın

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Putin ile saat 16.00'da telefonda görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...