23 Mart 2022 16:22

Milli Güvenlik Kurulu Bildirisinde Montrö vurgusu yapıldı

MGK Bildirisi'nde, "Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin titizlikle uygulanması da dahil arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetlerini sürdüreceği belirtilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Fotoğraf: TCCB / Murat Çetinmühürdar / AA

Paylaş

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Bildirisi'nde, Türkiye'nin Karadeniz'de barış ve istikrarın idamesi için Montrö'nün uygulanması yanında arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık çabalarını sürdüreceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan MGK toplantısının ardından bildiri yayımlandı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki son gelişmelerin ele alındığı aktarılan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Saldırıların bir an önce nihayete erdirilerek ateşkesin sağlanmasına ve iki ülke arasındaki sorunların Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü gözetilerek kalıcı bir şekilde çözülmesine yönelik çabaların artırılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedilmiştir.

Türkiye'nin Karadeniz'de barış ve istikrarın idamesi için Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin titizlikle uygulanması da dahil olmak üzere sorumluluklarının gereğini yerine getirmesinin yanında arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetlerini sürdüreceği belirtilmiştir." (AA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 17 bin 161 yeni vaka tespit edildi, 84 kişi hayatını kaybetti (23 Mart 2022)

SONRAKİ HABER

Başsavcılık, Adnan Oktar Davası’nda 68 sanığın tahliyesine itiraz etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...