21 Mart 2022 19:28

Gökçer Tahincioğlu’nun "Kiraz Ağacı" kitabına cezaevinde "örgüt propagandası" sansürü

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan Talat Şanlı, cezaevinde yaşanan hak ihlallerini Evrensel'e yazdığı mektupla anlattı.

Görsel: Gökçer Tahincioğlu'nun Kiraz Ağacı kitabı

Paylaş

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan Talat Şanlı, cezaevinde yaşanan hak ihlallerini gazetemize yazdığı mektupla anlattı. Cezaevinde gazete, dergi ve kitaplara dönük sansür uygulandığını söyleyen Şanlı, cezaevi kütüphanesinde bulunan kitaplar dışındaki pek çok kitabın çeşitli bahanelerle cezaevine alınmadığını; son olarak buna Gökçer Tahincioğlu’nun “Kiraz Ağacı” kitabının eklendiğini söyledi. Çok sayıda ödüle değer görülen, çok satanlar listesinde yer alan kitaba uygulanan engellemeye tepki gösteren Şanlı, cezaevi idaresinin engellemeye ‘terör örgütü propagandası’nı gerekçe gösterdiğini söyledi.

Yayınlarla birlikte sohbet yasağı da uygulandığını ifade eden Şanlı, bunun bir tecride dönüştüğünü ifade etti. Haftalık 10 saat olan sohbet süresinin ‘pandemi’ bahanesiyle yıllardır uygulanmadığını belirten Şanlı, kitap, dergi ve sohbet yasağına son verilmesi talebiyle açlık grevi sürdüren Sibel Bolaç ve Gökhan Yıldırım’ın sesinin duyulmasını istedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sosyal Haklar Derneği ve Sosyal Hukuk, savcı Doğan Öz'ü ölümünün 44. yılında bir panelle anacak

SONRAKİ HABER

Fazla mesai nedir, ücreti nasıl ödenir, yasada nasıl sınırlandırılmıştır? - Dr. Murat Özveri | Adaletin İş Yüzü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...