21 Mart 2022 14:35
Son Güncellenme Tarihi: 21 Mart 2022 23:58

Bakan Nebati’den "ekonomi" açıklaması: Takmayın kafanıza

AKP Urfa İl Danışma Meclisi'nde konuşan Bakan Nureddin Nebati, Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak, takmayın kafanıza… Canınızı sıkmayın, üzülmeyin. Bayrak yere inmeyecek" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP Urfa İl Danışma Meclisi'nde konuştu. "Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var hiç merak etmeyin aşıyoruz, aşacağız, kimseyi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz" diyen Nebati, "Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak, takmayın kafanıza" ifadelerini kullandı. Nureddin Nebati, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenlediği "Anadolu Soruyor" programında ise "Yatırımcının çıkması için bir neden yok. Çünkü Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun" diye konuştu.

Bakan Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var hiç merak etmeyin aşıyoruz, aşacağız. Türk Lirası'na güveni artırıyoruz. Türkiye ekonomisini faiz-kur kıskacından çıkardık ve ülkeyi öngörülebilir istikrarlı bir şekilde yöneten milletine güvenen dirayetli liderimizle birlikte koşuyor ve yorulmadan bütün sorunların üstesinden geliyoruz. Bu gurur tablosu hepimizin, AK Parti'nin, Türkiye'nin."

"Türkiye, dünyanın en önemli en güçlü ve masada olan ülkelerinden. Daha ne istiyoruz?"

"Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak, takmayın kafanıza… Şu anda Türkiye aldığı önlemlerle bölgemizin gücü olmaktan çıkmış dünyanın en önemli güçlü ülkelerinden, masada olan ülkelerinden biri haline gelmiştir. Canınızı sıkmayın, üzülmeyin. Hepimiz bir ülkü peşindeyiz. Bayrak yere inmeyecek, ezan susmayacak. Bırakın onlar başlarını duvara vursunlar. Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak. Bütçe disiplininden asla taviz vermiyoruz. KDV’yi temel gıda da yüzde 1’e düşürdük. Çiftçimizi, üreticimizi desteklemeye devam edeceğiz. Londra’ya da, Paris’e de, Körfez’e de, Japonya’ya da gideceğiz. Bu ülkenin çıkarları nereyi gerektiriyorsa oraya gideceğiz. Türkiye iş yapma kolaylığı endeksinde üçüncü sıraya kadar yükseldi."

"TÜRK LİRASI EN DÜŞÜK DURUMDA, DAHA İNECEĞİ YER YOK"

"Dünyadaki oynaklık tabii Türkiye'de de yansıyor. Avro dolar paritesine bakın, orada da görürsünüz, iniş çıkışlar oluyor. Kur korumalı mevduat hesabı devam edecek. Çünkü bu bir yıllıktı, bir yılın sonunda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yıl daha uzatma yetkisi var. 23 Mart'tan itibaren 3 ay doluyor, çıkışların olup olmayacağını göreceğiz. Yatırımcının çıkması için bir neden yok. Hazineye olan etkisi de çok düşük. Çünkü Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun."

"Kamu müteahhitlerine ayırdığımız rakam 9 milyar lirayı geçti. Ocak ayından itibaren özellikle emtia fiyatlarında korkunç bir artış oldu. Müteahhitlerimiz de bu emtia fiyatlarından etkilendi. Müteahhitlerin gerçekten ne kadar zarar ettiklerine yönelik olarak bir çalışma yapıyoruz. Bütçe imkanları içerisinde kim zarar görüyorsa bunlara yönelik olarak elimizden gelen desteği veririz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Furkan Vakfı saldırısıyla ilgili TBB’den açıklama: Kolluk işkence ve kötü muamele yasağını ihlal etti

SONRAKİ HABER

BTK, Türk Telekom hisselerinin Türkiye Varlık Fonu'na devrine izin verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...