18 Mart 2022 08:41

Yaşar Alptekin'in lisede katıldığı etkinlik tepki çekmişti, suç duyurusunda bulunuldu

İstanbul Arnavutköy'de bir lisede, Yaşar Alptekin'in "Kadına para verirsiniz, uyuşturucuya para verirsiniz" gibi ifadeleri kullandığı etkinliğin sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu, İstanbul Arnavutköy Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesinde, çeşitli tarikat ve cemaatlerle ilişkisi olduğu bilinen Yaşar Alptekin’in okulda çocuklara dini propaganda yapmasının kabul edilemeyeceğini belirterek “Bu rezalete sebep olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacak ve konunun takipçisi olacağız” dedi.

BİLİMLE BAĞDAŞMIYOR

Öğrencilerin önüne yetkinliği ne olduğu belli olmayan bu şahsın çıkarılmasının hiçbir haklı gerekçesi olamayacağına işaret edilen açıklamada, Alptekin’in ‘Kadına para verirsiniz… Sizi cehenneme götürecek ne kadar çok şey varsa parayla’ sözlerine öğrenciler tepki gösterince ‘Genelev kadınından bahsediyorum’ dediğine vurgu yapılan açıklamada “Hiçbir meziyeti olmayan birinin söyleşi adı altında öğrencilerle bir araya getirilmesi sorgulanmalıdır” denildi.  Çocuklara yönelik böyle bir etkinlik düzenlemenin pedagojiyle ve bilimle bağdaşmadığına dikkat çekilen açıklamada “Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluş amacından uzaklaşarak MEB’le birlikte eğitimin laik yapısını ortadan kaldırmaya, eğitimin dini esaslara göre şekillendirilmesini sağlamaya yönelik girişimleri özellikle son dönemde yoğunlaşmıştır.

Ancak bilinsin ki bu ülkedeki her çocuk için laik, bilimsel, kamusal eğitimi savunmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

DERHAL SORUŞTURMA AÇILMALI

Okullarda bu gericiliğin sistematik olarak yaşandığına dikkat çekilen açıklamada “Bu skandala sebep olanlar hakkında derhal soruşturma açılmalı, bilim yuvası olması gereken okullarımızda böyle faaliyetlere izin verilmemelidir. Bu rezalete sebep olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye faiz üssü oldu: 2 milyar dolar borçlanıldı, 1 milyar dolar faiz ödenecek

SONRAKİ HABER

Şiddet gördüğü için şikayette bulundu, şüpheli şekilde hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...