10 Mart 2022 06:41

G.Ç’yi kızgın yağla yakan ve cinsel saldırıda bulunan Mustafa Resul Erkmen yeniden tutuklandı

İskenderun’da evine zorla girdiği G.Ç.’nin yüzüne kızgın yağ atıp, cinsel saldırıda bulunan ve öldürmeye çalışan Mustafa Resul Erkmen, yapılan itiraz üzerine yeniden tutuklandı.

Avukat Mehtap Sert (soldan üçüncü) | Fotoğraf: MA

Paylaş

İskenderun'da 15 Aralık’ta zorla evine girdiği G.Ç.’nin yüzüne kızgın yağ atıp, cinsel saldırıda bulunan ve tutuklu yargılandığı davada tahliye edilen Mustafa Resul Erkmen yeninden tutuklandı. Failin "Ben istihbaratçıyım, bana bir şey olmaz" dediğini söyleyen G.Ç., yaşadıklarını başka kadınların yaşamaması için failin en ağır cezayı almasını istedi.

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’nde 15 Aralık 2021 tarihinde G.Ç.’ye şiddet uygulayıp, cinsel saldırıda bulunan Mustafa Resul Erkmen, 8 Mart’ta görülen duruşmada tahliye edilmesine yapılan itiraz üzerine yeniden tutuklandı. Başsavcılığın, mahkemenin tahliye kararına İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı itiraz sonucunda hakkında yeniden yakalama kararı çıkartılan fail, evinde tutuklanarak yeniden cezaevine konuldu.

EVİNE ZORLA GİRDİ, CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU, ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTI

Olay günü zorla evine girdiği G.Ç.’yi saatlerce alıkoyarak, şiddet uygulayıp, cinsel saldırıda bulunan Erkmen, kadının öldüğünü düşünerek, hastaneye götürdü. Erkmen, hastanede verdiği ilk ifade de, saldırıyı kendisinin yapmadığını, G.Ç.’nin evine misafir olarak gelen bir kişi tarafından saldırıya uğradığını iddia etti. Ancak hastanedeki müdahalenin ardından kendine gelen G.Ç., polise verdiği ifade de, misafirleri gittikten sonra kapının çaldığını ve zorla içeriye giren Erkmen’in tecavüzüne maruz kaldıktan sonra yüzüne kızgın yağ atılıp, katledilmek istendiğini söyledi.

G.Ç.'nin ifadesinin ardından gözaltına alınan Erkmen, 16 Aralık 2021'de çıkarıldığı İskenderun Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce "Nitelikli cinsel istismar" ve "Kasten yaralama" suçlarından tutuklandı. Olaya dair soruşturmayı yürüten İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, "Eziyet" suçundan iddianame hazırladı. İskenderun 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Erkmen hakkında “Eziyet” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar ceza istendi.

FAİLDEN TAHLİYE TEŞEKKÜRÜ

Önceki gün görülen duruşmada, iddia makamının tahliye talebinde bulunduğu fail, kadını suçladı. Sanığın beyanlarını dikkate alan mahkeme heyeti de, tahliye kararı vererek, tecavüze dair raporun gelmesi talebiyle duruşmayı 20 Eylül’e erteledi. Savunmasında pişkin bir şekilde kadınların 8 Mart’ını da kutlayan failin, tahliye kararı veren mahkeme heyetine teşekkür etmesi de dikkat çekti.

G.Ç. ve ablası Güler Ç., yaşananları Mezopotamya Ajansından (MA) Hamdullah Yağız Kesen'e anlattı.

OLAY GÜNÜNÜ ANLATTI

Yaşadıklarını anlatan G.Ç., "Ben istihbaratçıyım. Polislerle aram çok iyi. Seni ve aileni bitiririm. Gerekirse akli sağlığına dair rapor da alırım. Ama bana bir şey olmaz" diyen failin psikolojik baskı ve tehditlerine maruz kaldığını söyledi. Uzaklaştırma kararı aldırmasına rağmen takip ve tehditlerin sürdüğünü belirten G.Ç., olay gününü ise şöyle aktardı:

"Sürekli karakola gidiyordu. Çalıştığı yerlere de 'Ben istihbaratçıyım' diyordu. Beni bunla korkutarak, psikolojimi bozdu. Olay günü saat 03.00’a kadar kuzenlerim bizdeydi. Onlar gittikten sonra kapı çalındı. Bir şey unuttuklarını sanıp kapıyı açtım. Karşıma çıktı ve beni darbederek, cinsel saldırıda bulundu. Beni bağlayıp, öldürmek istedi. İşkence etti, beni yaktı ama savcı bunları görmezden geldi. Beni gece saat 03.45’dan saat 12.30 kadar rehin alıp, işkence etti. O zaman diliminde iki kez birilerini arayarak, 'Birinin ifadesini alıyorum' dedi. Bu kişi benim psikolojimi bozdu. Bana ‘Maddi bir kaybın var mı?​’ diyorlar. Ne maddisi ya benim hayatımı mahvetti, bitirdi. Bir yere çıkamıyorum. Her gece yandığımı görüyorum. Uyuyamıyorum.”

CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Failin sabıkalı biri olduğunu dile getiren G.Ç., "Ailem duymasın ve korkmasın diye yaptıklarını anlatmadım. Sürekli, 'Elimde müstehcen görüntülerin var' diyerek tehdit ve şantajda bulunuyordu. Olay günü beni orada öldürmek istedi. Onunla evli değilim, sadece nişanlı idik ve ayrıldık. O evde de tek yaşıyorum. Ben kiraladım" dedi. G.Ç., başına gelenlerin başka kadınların yaşamaması için adaletin yerini bulup, failin en ağır cezayı almasını istedi.

FAİLDEN AİLEYE TEHDİT

Sanığın kendilerini ve kardeşini sürekli tehdit ettiğini belirten abla Güler Ç., kardeşinin hastanedeki görüntüsünün bir çalışan tarafından çekilerek, basına servis edildiğini ancak ne hastane çalışanları ne de devlet yetkililerinin gereken özeni göstermediğini söyledi. Sanığın kendilerini, "Ben istihbaratçıyım, polislerle aram çok iyi. İstediğim zaman sizi bulurum ve her istediğimi yaparım. Bana bir şey olmaz” şeklinde tehdit ettiğini aktaran abla, ne kardeşinin ne de ailenin diğer bireylerinin psikolojinin iyi olmadığını söyledi.

Abla Güler Ç., “Her gece kabuslarla uyanan kardeşim, 'Anne ben yanıyorum' çığlıkları atıyor. Bu kişi sürekli kardeşimi darbediyordu. Hem kız kardeşimi dövüyor hem de gidip polise şikayet ediyordu. Bu kişi hakkında uzaklaştırma kararı aldıktan sonra kardeşim, akrabalarımızın olduğu bir mahallede ev tuttu. Bu kişi ifadelerinde çelişiyor. Önceleri 'Ben yapmadım' diyordu, şimdi ise 'Evliyim, o ev benim' diyor. Ev ona ait değil. Bu adam yalancıdır. Kız kardeşim evli değil, o ev de onun değil. Sürekli olarak kız kardeşimi takip ederek, 'Seni bitireceğim' diyordu. Bu adam bir şekilde telefon sinyallerinden nerede olduğumuzu öğreniyordu. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Hiç kimse kolluk güçlerinin gücünü kullanarak, suç işlemesin. Buradan devlet yetkililerine sesleniyorum" diye konuştu.

"DAVA AĞIR CEZAYA TAŞINMALI"

G.Ç.'nin avukatı Mehtap Sert ise sadece "eziyet" suçundan hakkında dava açılan failin, "Nitelikli cinsel istismar" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından yargılanması gerektiğinin altını çizdi. "Eziyet" suçunda 2 yıldan 5 yıla kadar ceza istenildiğini  ifade eden Sert, mahkemenin görevsizlik kararı vererek, dosyayı ağır cezaya göndermesi gerektiğine dikkati çekti. Sert, adli tıp kurumundan kati rapor bekleyeceklerini ve mücadelelerinin süreceğini söyledi. (Hatay/MA)

ÖNCEKİ HABER

Moda Sahnesi'nin elektriği tepkiler üzerine geri açıldı: Fahiş bir fiyatla elektriğin satılmasını kabul etmiyoruz

SONRAKİ HABER

Veli-Der zorunlu din dersine karşı imza kampanyası başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...