04 Mart 2022 10:02

Taraf gazetesi davasında karar: Mehmet Baransu'ya 13 yıl, Ahmet Altan'a 3 yıl hapis cezası verildi

Taraf Gazetesi'nin eski çalışanlarından Mehmet Baransu hakkında 13 yıl hapis, Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur hakkında ise 3'er yıl 4'er ay hapis cezası kararı verildi.

Mehmet Baransu | Fotoğraf: DHA

Paylaş

"Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme ve yok etme" suçlarından yargılanan kapatılan Taraf Gazetesi'nin eski çalışanlarından Mehmet Baransu hakkında 13 yıl hapis, Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur hakkında ise 3'er yıl 4'er ay hapis cezası kararı verildi.

Taraf gazetesinin eski yöneticileri AhmetAltan, Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur, muhabir Mehmet Baransu ve eski Aktüel muhabiri Tuncay Opçin’in yargılandığı davanın 39. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneğinin (MLSA) tarafından verilen biliye göre, mahkeme, Mehmet Baransu'yu "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek" suçundan 6 yıl; "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklamak" suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, kararda indirime gitmedi. Baransu'nun “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma” suçlamasından beraatine hükmeden mahkeme, "üyelik" suçlaması yönünden davanın reddine ve tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Mahkeme, Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur'u "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

AhmetAltan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma” ve "devlet güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin belgeleri açıklamak" suçlamalarından beraat etti.

Hakkında çıkarılan yakalama emri infaz edilemeyen Tuncay Opçin'in dosyasının tefrik edilerek yeni esas üzerinden devam etmesine hükmedildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Putin'den diğer ülkelere Rusya'yla ilişkileri normalleştirme çağrısı

SONRAKİ HABER

180 şair, yazar ve sanatçıdan savaşa karşı açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...