23 Şubat 2022 12:36
Son Güncellenme Tarihi: 23 Şubat 2022 18:41

Doktor Ebru Ergin Bakar'ı darbeden hasta tutuklandı

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor Ebru Ergin Bakar'ı darbeden hasta Feray Y, 'görevi başındaki doktoru kasten yaralama’ suçundan tutuklandı.

Ebru Ergin Bakar | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar’ı darp eden Feray Y., 3359 sayılı kanunun 12’nci maddesi gereğince ‘görevi başındaki doktoru kasten yaralama’ suçuyla tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, dün Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Yenimahalle Semt Polikliniği'nde görevli Dr. Bakar'ın şiddete maruz kalmasına ilişkin Feray Y. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen saldırganın, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ercan Poyraz tarafından ifadesi alındı. Poyraz, Feray Y'yi, "kasten yaralama" suçundan tutuklanması talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk etti. Savcılığın sevk yazısında, saldırganın ayrıca 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'na muhalefet ettiğine de işaret edildi. Mahkeme, Feray Y.'nin  ‘görevi başındaki doktoru kasten yaralama’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.

DOKTOR EBRU ERGİN: RAPOR YAZMADIM DİYE ÜZERİME OTURUP BOĞMAYA ÇALIŞTI, ÖLÜYORDUM

Hastası tarafından darbedilen Dr. Ebru Ergin Bakar, olay anıyla ilgili DHA muhabirine konuştu. Bakar, sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Saldırgan bana bunu sistematik bir şekilde yaptı. Öyle 'Öfkeyle vurayım, saçını çekeyim' olayı değil bu. Aslında tartışmanın çıkabilecek önemli bir konusu da yoktu ki içeride zaten güvenlik vardı. Daha önceden de bize girişi hiç yapılmamış bir hastaydı. Psikiyatri ilacı yazdırmak istedi. Hastaya gerekli açıklamaları yaptım; fakat sonra bana 'Psikiyatri raporum var' dedi ama raporu yanında yoktu. Ben de raporu getirmesini istedim. Ardından eşiyle birlikte raporunu getirmek için odadan çıktılar. O arada da içerideki güvenlik dışarı çıktı. Bu da güvenliğin dışarı çıkmasını fırsat bilip içeri girip, beni darbetti" dedi.

Saldırı nedeniyle ciddi kafa travması yaşadığını anlatan Bakar, "5 dakika boyunca saldırdı. Üzerime oturdu ve beni boğmaya çalıştı. Nefes alamadım. Nefes alamadığım için ölüyordum zaten. Kadını üzerimden kaldırdılar. Yüzümün, karnımın üzerine ayrı ayrı oturup durdu. Güvenlikleri çağırdıktan sonra da beni tehdit etti" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da kurumlardan ortak açıklama: Çukurova, Avrupa’nın çöplüğü olmasın

SONRAKİ HABER

Bakanlık, iktisatçılar Mustafa Sönmez ve Veysel Ulusoy hakkında "vergi denetimi" başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...