21 Şubat 2022 20:03

Putin, Donetsk ve Lugansk'a 'barış gücü' gönderme talimatı verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Silahlı Kuvvetleri’ne Rusya tarafından tanınan Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerine 'barış gücü' gönderme talimatı verdi.

Vladimir Putin | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Silahlı Kuvvetlerine Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinde 'barışın korunması' talimatını verdi.

Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri yönetimlerinin tanınmasına dair imzaladığı iki ayrı kararname, ülkenin yasal bilgi sisteminde yayınlandı.

Beşer maddeden oluşan kararnamelerde, Putin'in Rusya Silahlı Kuvvetlerine Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinde 'barışın korunması' için faaliyetlerde bulunması talimatını verdiği belirtildi.

Ayrıca, Putin, Rusya Dışişleri Bakanlığına da Donetsk ve Lugansk tarafları ile diplomatik ilişkilerin sağlanması konusunda anlaşmaların yapılması talimatını verdi.

Söz konusu kararnamelerin, imzalandığı tarihte yürürlüğe girdiği kaydedildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzalamıştı.

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, 15 Şubat'ta Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri yönetimlerinin tanınması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çağrıda bulunulmasına yönelik kararı kabul etmiş, kararı Kremlin'e göndermişti.

Ukrayna'nın doğusunda 2014'te Ukrayna topraklarında Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti isminde iki ayrı yönetim oluşturmuştu. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı Ukrayna için seyahat uyarısı yaptı

SONRAKİ HABER

Uğur Tekstil işçileri kazandı, işten çıkarılan 97 işçi geri alınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...