21 Şubat 2022 11:19
Son Güncellenme Tarihi: 21 Şubat 2022 16:58

Rusya, sınır ihlali yaptıklarını savunduğu 5 Ukraynalıyı öldürdüğünü duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, sabotajcı oldukları ve sınır ihlali yaptıklarını savunduğu 5 Ukraynalıyı öldürdüğünü duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanı ise bölgeye sabotajcı göndermediklerini söyledi.

Arşiv | Fotoğraf: Rusya Savunma Bakanlığı

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Güney Askeri Bölgesi, Ukrayna’dan Rusya’ya geçmeye çalıştığı öne sürülen 5 kişilik "Ukraynalı sabotaj ve keşif grubunun" öldürüldüğünü duyurdu.

Güney Askeri Bölgesinden yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna üzerinden Rusya’ya sınır ihlali yapmaya hazırlanan bir grubun önlendiği iddia edildi.

Grubun sabotaj ve keşif için iki zırhlı araçla Rostov bölgesine geçmeye çalıştığı öne sürülen açıklamada, "Araçların yanı sıra Ukraynalı sabotaj ve keşif grubundan Rusya sınırını ihlal eden 5 kişi etkisiz hale getirildi" denildi.

Rusya Federal Güvenlik Servisinden (FSB) yapılan açıklamada ise Ukrayna’dan ateşlendiği iddia edilen bir top mermisinin Rostov bölgesinde bulunan bir sınır kontrol noktasına isabet ettiği öne sürüldü.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN YALANLAMA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Rusya Güney Askeri Komutanlığının açıklamasına yanıt verdi.

Kuleba, Donbass'a saldırmadıklarını, bölgeye sabotajcı göndermediklerini ve sınır kontrol noktasına saldırmadıklarını iddia etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kadınları 'cin çıkarma' bahanesiyle istismar eden Bahadır Koyuncu’nun 84 yıla kadar hapsi istendi

SONRAKİ HABER

Elazığ'da bir vadide Roma dönemine ait 1800 yıllık kalıntılar tespit edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...