21 Şubat 2022 06:50

ABD’nin Rusya Büyükelçiliği vatandaşlarının ülkeyi terk etmeye hazırlanmasını istedi

ABD’nin Rusya Büyükelçiliği, ülkede halka açık yerlere yönelik saldırı tehditlerinin mevcut olduğunu belirterek ABD vatandaşlarının ülkeyi terk etmeye hazırlanmalarını istedi.

Tatbikattan dönen Rus tankları | Fotoğraf: Rusya Savunma Bakanlığı

Paylaş

ABD’nin Rusya’daki Büyükelçiliği, Moskova ve St. Petersburg’da saldırı tehditlerinin olduğunu duyurup ABD vatandaşlarının ABD vatandaşlarının ülkeyi terk etmeye hazırlanmalarını istedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise duyuruya tepki gösterdi.

ABD’nin Moskova Büyükelçiliği, yaptığı duyuruda “Ukrayna sınırında artan gerilime benzer bir şekilde Moskova ve Saint Petersburg dahil olmak üzere kentlerdeki alışveriş merkezleri, tren ve metro istasyonları ve halka açık yerlere yönelik saldırı tehditleri mevcut. Ukrayna-Rusya sınırında artan gerilim, sınırdaki bölgeleri de etkilemektedir” denildi.

Büyükelçilik, “Kişisel güvenliğiniz için ülkeden ayrılma planlarınızı gözden geçirin. ABD hükümetinin yardımına güvenmeyin” deyip ABD vatandaşlarına kendilerine ait tahliye planları oluşturmalarını tavsiye etti.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TEPKİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise “Herhangi bir saldırı gerçekleşmezse bu açıklamaları ne şekilde anlamalıyız” diyerek duyuruya tepki gösterdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Poyrazköy davasında “kumpas” soruşturması tamamlandı

SONRAKİ HABER

Yeni Şafak yazarı, Tarkan’ın 'Geççek' şarkısı için istihbarat birimlerince araştırma istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa