19 Şubat 2022 11:08

Ankara’da 8 Mart çağrısı yapmak isteyen kadınlara polis müdahalesi: En az 8 kadın gözaltına alındı

Ankara Kadın Platformu'nun, 8 Mart mitingine çağrı yapmak istedikleri basın açıklamasına polis müdahale etti. En az 8 kadın darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara’da  8 Mart'a çağrı yapmak amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen kadınlara polis tarafından müdahale edildi. En az 8 kadın darp edilerek ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Ankara Kadın Platformu'nun, Tandoğan Meydanında yapılacak olan 8 Mart mitingine çağrı yapmak istedikleri basın açıklamasına polis tarafından müdahale edildi. Çankaya Belediyesi önünde toplanan kadınları dağıtarak açıklama yapılmasını engelleyen polis, belediye önünden sokaklara dağılan kadınları ise Konur Sokak’ta sıkıştırarak darp etti. En az 8 kadın ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Kadınların yapmak istedikleri açıklama şöyle:

“Katledilen kadınların isyanıyla geliyoruz. Emeğine sahip çıkan işçi kadınların rüzgârıyla geliyoruz. Ölmemek için öldürmek zorunda kalan kadınların öfkesiyle geliyoruz. Zorla evlendirilerek devlet eliyle erkek şiddetine, cinsel istismara mahkûm edilen kız çocuklarının çığlığıyla geliyoruz. Hapishanede bile teslim olmayan tutsak kadınların cesaretiyle geliyoruz. Cinsiyetimize, cinsel kimliğimize, yaşamımıza, yaşam tarzımıza, birbirimize sahip çıkarak geliyoruz. Kendi iktidarının bekası uğruna savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı, barışın sesini yükselterek geliyoruz. Mücadeleyle kazandığımız haklarımızın gasp edilmesine izin vermiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz! Yoksulluğun da cinsiyete dayalı eşitsizliğin de kaderimiz olmadığını biliyoruz. Ev içi emeğin görünmez olmasına da kadın istihdamının azaltılmasına da izin vermiyoruz. Göz dikilen nafaka hakkımızdan vaz geçmiyoruz. Kadın düşmanı yasalarınızı tanımıyoruz. 8 Mart’ı var eden tüm kadınların coşkusuyla, tarihsel bir başkaldırının mirasçıları olarak yürüyoruz. Dünyayı değiştirmek için, bütünrenklerimizle yaşamı ilmek ilmek örüyoruz! Erkek ve devlet iktidarınız karşısında susmuyoruz. Zulmünüzden korkmuyoruz. Bu kokuşmuş, çürümüş, sefil, eril düzeninize itaat etmiyoruz! Yaşamın bütün alanlarında varız, var olmaya devam ediyoruz. Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmedik, terk etmiyoruz! Erkek ve devlet şiddetine, krize ve yoksulluğa karşı yine 8 Mart’a yine alanlara çıkıyoruz. Yoksulluğun da şiddetin de yaşam alanlarımıza yönelik tüm saldırıların da asıl kaynağının patriyarkal kapitalizm olduğunu biliyoruz. Ve bu asıl krizi tarihin  çöplüğüne göndermek için kadın mücadelesini yükseltiyoruz! Ankaralı kadınlar olarak; 6 Mart Pazar günü saat 14.00’te Tandoğan Meydanı’nda umudu büyütmek için buluşuyoruz!” Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Yüceer: Dünyanın en iyi 500 üniversitesi sıralamasında bir tek üniversitemiz dahi yok

SONRAKİ HABER

Donetsk’te sıkıyönetim ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...