07 Şubat 2022 15:50

Adana VE Antalya'da avukatlar: İş bırakan işçilerin gönüllü avukatı olmaya hazırız

Adana ve Antalya'da avukatlar, çeşitli illerde başlayan grev ve direnişlerde yer alan birçok işçinin gönüllü avukatı olmaya hazır olduklarını açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Adana Şubesi avukatları;  İnönü Parkı’nda gerçekleştirdikleri açıklama ile pek çok ilde başlayan grev ve direnişlerde yer alan işçinin gönüllü avukatı olmaya hazır olduklarını açıkladı.

Açıklamayı yapan Avukat Baran Taygun Metin, ülkenin birçok noktasında tüm tehdit ve zorbalığa rağmen iş bırakıp direnen işçilerin taleplerine sahip çıktıklarını belirterek yaratılan sefalet koşullarına karşı mücadelelerinde tüm işçilerin gönüllü avukatları olmaya hazır olduklarını ifade etti.

“DİRENEN İŞÇİLERE SELAM OLSUN”

Pandemi sürecinde patronlar ücretsiz izin, kısa çalışma ödenekleri ve çeşitli teşviklerle korunurken emekçilerin can güvenlikleri dahi olmadan güvencesiz şekilde çalıştırıldığını ifade eden Metin, ülkenin dört bir yanında derinleşen bu sömürü koşullarına isyan bayrağını çeken işçilerin eylemlerini selamladıklarını söyledi. Trendyol’da yok hükmündeki zamma karşı kazanım elde eden işçilerin bütün işçi sınıfına, emekçilere umut olduğunu dile getiren Metin, BBC Türkçe’de grevleri kazanımla sonuçlanan  basın emekçilerini,  Alpin Çorap işçilerini, Farplas’da sendika için fiili mücadele veren işçilerini, Mersin’de her gün iş cinayeti riski ile çalışırken ücretleri gasbedilen ve hakları için iş bırakan Akkuyu Nükleer Santral işçilerini, Aksa Jeneratör’de örgütlenme haklarını kullandıkları için işten atılan ve direnişe geçen işçilerini, Çimsataş’da, Oppo’da, Kayı İnşaat’da, Şişli Belediyesi’nde, İzmir’de kurulu Polibak Fabrikası’nda, Kızılay Afyon Maden Suyu Fabrikası’nda, Beks Çorap’da, Urfa’da kurulu Lila Kağıt’da, İstanbul Finans Merkezi Şantiyesi’nde, Eskişehir Kıraç Metal’de, Antep’de Sevinçler Sağlık Ürünleri, Melike Tekstil, Zafer Tekstil‘de ve  Kartal Halı’da, Esenyurt Migros Depo’da, Hopa Limanı’nda, Mersin Tarsus Hali’nde iş bırakan, Aras Kargo’da, Sürat Kargo’da, Yurtiçi Kargo’da, Hepsi Jet’de, Scotty’de ve  Yemek Sepeti’nde günlerdir meydanları doldurarak mücadeleyi büyütene selam olsun" dedi.

“SEFALET KOŞULLARINDAN KURTULMANIN TEK YOLU BİRLİKTE MÜCADELE”

Sermayenin tüm tehdit ve zorbalıkları karşısında mücadeleyi büyütmekte ısrar eden tüm emekçilerin taleplerine sahip çıktıklarını ifade eden Metin şunları söyledi: "Bizler bu coğrafyada avukatlık yapmaya başladığımız günden bu yana, avukatlık mesleğinin ifa yerinin adliye koridorlarıyla mahkeme salonlarıyla sınırlı olmadığının bilinciyle hareket ettik.  Bir kez daha bilinsin isteriz ki direnen tüm işçi ve emekçilerin gönüllü avukatlığını üstlenmeye hazırız. Sermayenin hukuku karşısında sınıfın hukukunu yaratmanın mücadelesini vermek için bu kavgada üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Bugün hepimize dayatılan bu sefalet koşullarından kurtulmanın tek yolunun birlikte mücadele etmek olduğunun bilinciyle direnen dostlarımızın taleplerini sahipleniyoruz. Yaşasın sınıf dayanışması! Yaşasın fiili meşru mücadele” (Adana/EVRENSEL)​​​​​​


ANTALYA: GÖNÜLLÜ AVUKAT OLMAYA HAZIRIZ

Antalya’da da Çağdaş Hukukçular Derneği, “Direnen işçilerin gönüllü avukatıyız” sloganıyla açıklama yaptı. Attalos Heykeli önünde yapılan açıklamayı okuyan Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkez Yöneticisi Furkan Açıkgöz; “Trendyol’da kendilerine reva görülen yok hükmündeki zamma karşı isyan eden ve kazanımları ile bütün işçi sınıfına, emekçilere, hepimize umut olan Trendyol işçilerine, BBC Türkçe’de grev silahına sarılarak haklarını kazanan basın emekçilerine, Alpin Çorap’ta iş bırakarak kazanan çorap işçilerine, Gebze’de kurulu Farplas’ta devletin kolluk kuvvetleri ile kolkola girmiş patrona karşı hem çalışma şartlarının iyileştirilmesi hem de sendikal örgütlenme hakkı için fiili ve meşru mücadeleyi büyüten işçilere ve Mersin’de insanlık dışı barınma koşulları altında, her gün iş cinayeti riski ile çalışırken üstüne üstlük ücretleri gasp edilen ve hakları için iş bırakan Akkuyu Nükleer Santral işçilerine ve üretimden gelen gücünü kullanarak insanca bir yaşam için fiili meşru mücadeleyi yükselten tüm işçi ve emekçilere selam olsun” dedi.

Açıkgöz, direnen tüm işçi ve emekçilerin gönüllü avukatlığını üstlenmeye hazır olduklarını ifade ederek, “Sermayenin hukuku karşısında sınıfın hukukunu yaratmanın mücadelesini vermek için bu kavgada üstümüze düşeni yapmaya hazırız” dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BİRTEK-SEN: Mehmet Türkmen'e yönelik tehdit Başpınar işçilerine dönük bir saldırıdır

SONRAKİ HABER

Rönesans, Erde ve Nisa firmaları eylem kararının ardından hakların ödeneceği sözü verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...