03 Şubat 2022 06:34
Son Güncellenme Tarihi: 03 Şubat 2022 12:49

Migros Depo işçileri yüzde 8'lik zam dayatmasına karşı iş bıraktı

Migros Esenyurt Deposu işçileri, taşeron firma US Grup'un ücretlere yüzde 8'lik sefalet zammına karşı iş bıraktı.

Fotoğraf: Migros Depo işçileri

Paylaş

İstanbul Esenyurt'ta bulunan Migros deposunda yüzde 8 zammı kabul etmeyen işçiler bugün sabah saatlerinden itibaren iş bıraktı. Akşam mesaisine gelen işçiler de işbaşı yapmadı. Toplam 450 işçi an itibarıyla hâlâ depodaki bekleyişini sürdürüyor. Talepleri karşılanana kadar mal çıkmayacağını söyleyen işçiler, fabrika bahçesinde “Migros işçisi yalnız değildir”, “Vur vur inlesin, Migros bizi dinlesin”, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

İşçilerin bağlı olduğu taşeron şirket Us Grup ücretlere sadece yüzde 8’lik zam yapınca, depo işçileri iş bıraktı. Öte yandan başka şehirlerden gelen işçilerin, çok kötü koşullarda barındırıldığı belirtiliyor. Bu işçilerin barınma koşullarının düzeltilmesi de talepler arasında.

İş bırakan işçiler dün depoda yaptıkları açıklamalarda, “Biz hak ettiğimiz değer neyse onu istiyoruz. Biz hakkımızı istiyoruz. Asgari ücret yetmiyor, istemiyoruz. Çocuklarımıza bir şey alamadıktan sonra asgari ücretin anlamı yok” dedi.

Asgari ücretle kimsenin geçinemediğini belirten bir işçi, “Geçen sene ocak ayında Migros’ta yumurta 40 kuruştu, şu an 1.50 lira. Bize yüzde 50 devletin verdiğini veriyorlar. Bizim işimiz ağır bir iş. Birine asgari ücretin 50 lira fazlasını, birine 200 lira fazlasını veriyorlar. Biz bu şartları kabul etmiyoruz. Biz hak ettiğimiz ücreti istiyoruz” dedi.

İşçilerle konuşan taşeron şirket yetkilisi ise daha önce işçilerle yaptıkları görüşmede yapılan zam oranının 37,5-38,5 oranında açıklanan enflasyonun üstünde olduğunu, değişmeyeceğini söylediklerini hatırlattı. İşçiler de iş bırakma eylemine devam edeceklerini vurguladı.

İşçilerin bekleyişi sürerken depoya polis çağrıldığı öğrenildi ve polisin TOMA dahil çeşitli araçlarla depo alanına girdiği görüldü.

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar depo önüne gelerek işçilere destek verdi. Neslihan Acar yaptığı açıklamada, “Asgari ücret üzerine yüzde 8 zam veriyorlar. İşçi kardeşlerimiz bugün işbaşı yapmadılar. İşçilerin yüzde 70 zam talebi var. İşçilerin talepleri karşılansın” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Boşandığı kadını 25 kez bıçaklayarak öldüren faile ağırlaştırılmış müebbet istemi

SONRAKİ HABER

TÜİK enflasyon sepetinde kira, doğalgaz ve elektrik faturalarının payını düşürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...