30 Ocak 2022 12:50

HepsiJet kuryelerinden Hepsiburada'yı boykot çağrısı

HepsiJet Çalışanları Temsilciler Kurulu tarafından yapılan açıklamada “Hak ettiğimizi alana kadar herkesi siparişlerini iptal etmeye ve Hepsiburada'yı boykot etmeye davet ediyoruz" denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HepsiJet Çalışanları Temsilciler Kurulu tarafından yapılan açıklamada “Hak ettiğimizi alana kadar herkesi siparişlerini iptal etmeye ve Hepsiburada'yı boykot etmeye davet ediyoruz. Tüm HepsiJet çalışanlarını birlik olmaya ve bize ulaşmaya çağırıyoruz” denildi.

Açıklamada, dün İstanbul'da Hepsiburada'nın Genel Merkezi önünde düzenlenen eylem hatırlatılarak HepsiJet emekçilerine dayatılan 1 liralık zamma karşı kol kola girildiği söylendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün İstanbul'da Hepsi Burada'nın Genel Merkezi önünde bir araya geldik. Hepsijet emekçileri olarak bize dayattıkları 1 TL'lik zamma karşı kol kola girdik. İstanbul'daki buluşmamızın tüm şubelere, tüm şehirlere, Türkiye'ye cesaret olmasını istiyoruz. Biz yoksak dağıtım yok. Biz yoksak iş yok. Biz yoksak Hepsijet yok. Bunu bilmeliyiz.

Hepsi Burada bir açıklama yayınlayarak %46 zam yaptıklarını duyurdu. Bu koca bir yalan. Yaptıkları zam %28'den ibaret. Bunun da karşılığı paket başı 1 TL. Resmi enflasyon oranının bile altında kalan bir zamma evet dememiz isteniyor. Adalet bu mu?

Tüm şubelerde ve şehirlerde müdürler, her arkadaşımızı tek tek tehdit ediyor. Bizi hakkımızı aramaktan vazgeçirmeye çalışıyorlar. Hepsi Burada yönetimine seleniyoruz: Bu baskılardan vazgeçin.

LC Waikiki, De Facto, Koton, Mavi Jeans, Boyner Hepsi Burada'nın iş ortakları. Onlara da soruyoruz: Emekçisine 1 TL zam yapan Hepsi Burada'ya sessiz mi kalıyorsunuz?

Biz hakkımız olan zammı istiyoruz. Hak ettiğimizi alana kadar tüm herkesi siparişlerini iptal etmeye ve Hepsi Burada'yı boykot etmeye davet ediyoruz. Tüm Hepsijet çalışanlarını birlik olmaya ve bize ulaşmaya çağırıyoruz.

İstediklerimizi bir kez daha hatırlatıyoruz:

1. Garanti 12 bin 500 TL + KDV hakkımızı istiyoruz.

2. Hakkını arayan işçilere uygulanan baskı, tehdide son verilsin. Sözleşme fesihi yapılmayacağının garantisi verilsin."

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê davasında 9. duruşma yarın | Kişiler de kurumlar da şikayetçi değil

SONRAKİ HABER

28 yıl önce Dersim'de katledilen TDKP Üyesi Erdal Eroğlu mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...