EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, grevdeki BBC çalışanlarını ziyaret etti

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve beraberindeki heyet, işverenle yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonuçlanamaması üzerine greve çıkan BBC İstanbul Bürosu çalışanlarını ziyaret etti.

26 Ocak 2022 09:40
Paylaş

BBC İstanbul Bürosu'nda yerel sözleşmeyle çalışan gazetecilerin, işveren ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine başlattıkları grev 13'ünü gününde. Taksim Gümüşsuyu’nda bulunan BBC Bürosu önünde grevde olan gazetecileri, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros'un aralarında bulunduğu parti heyeti ziyaret etti.

MÜCADELELER BİR POTADA ERİMELİ

13 gündür insanca yaşayacak bir ücret için grevde olan BBC çalışanlarının mücadelelerinde yanlarında olduklarını ifade eden EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "Bugün Trendyol işçileri de grevde, Farplas işçileri de sendikalaşma mücadelesi veriyor. Biz tüm bu mücadelelerin birleşmesi gerektiğini tek bir potada erimesi gerektiğini söylüyoruz. Bugün Türkiye’de işçi ve emekçiler yüksek enflasyon altında eziliyor. Bu koşullarda BBC emekçilerine dayatılan zam oranı kabul edilemez" dedi.

Basın özgürlüğünün ağır bir dönem yaşadığını ifade eden Akdeniz, gazetecilerin adliye koridorlarında dolaştığına dikkat çekti. Halkın haber alma hakkı için çalışan gazetecilerin insanca yaşanacak bir ücret almasının önemli olduğunu vurgulayan Akdeniz, "Döviz kurlarına bakıp BBC çalışanlarının ücretleri Türkiye ortalamasında iyidir demek doğru değil. Birlikte kazanacağız, işçiler emekçiler kazanacak, gazeteciler kazanacak" ifadelerinin kullandı.

"İSTANBUL'UN EN SOĞUK DÖNEMİNDE BU ZİYARETLER BİZİ ISITIYOR"

Ziyaret sırasında konuşan TGS Örgütlenme Uzmanı İlyas Coşkun ise "13 gündür adil bir ücret için mücadelemiz sürüyor. Umuyoruz ki Londra'dan hepimizi memnun edecek bir teklif gelir. İstanbul’un en soğuk döneminde başladık bu greve ama bu ziyaretler bizleri ısıtıyor" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Trendyol'da kuryelerin direnişi sonuç verdi: Zam oranı yüzde 11'den 38,8’e yükseldi

SONRAKİ HABER

Adana Valiliğinin Ali el Hemdan açıklamasına yönelik tepki suç sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...